Bregovac: Svjesni smo truda MZO-a, međutim potrebno je učiniti više kako bi nasilja bilo manje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odgovorilo je na apel kojim su Laburisti tražili donošenje konkretnih mjera za prevenciju vršnjačkog nasilja. Laburisti naime smatraju kako proglašenje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja nije dovoljno te se ne smije stati samo na priznanju činjenice da problem postoji. Upravo su stoga Laburisti u veljači od nadležnih institucija, a među ostalima i od Ministarstva znanosti i obrazovanja tražili daljnje reakcije vezano za prevenciju problema vršnjačkog nasilja.

U odgovoru MZO-a stoji kako Ministarstvo načelno podržava svaku inicijativu koja se zalaže za smanjenje vršnjačkog nasilja te navodi niz mjera koje Ministarstvo, Agencija za odgoj i obrazovanje te odgojno obrazovne institucije već provode. Također navode kako sustavno prate događaje o svakom obliku nasilja u odgojno obrazovnim ustanovama i kako nizom mjera pokušavaju spriječiti, ublažiti ili otkloniti njegove posljedice.

David Bregovac, predsjednik Laburista komentirao je odgovor naglasivši kako je svjestan truda kojeg Ministarstvo i druge ustanove ulažu u sprječavanje nasilja, međutim ističe kako se ne čini dovoljno da se mladima ponude kontinuirane osuvremenjene radionice prevencije nasilja koje će biti primjerene njihovom psiho-fizičkom razvoju i izazovima s kojima se mladi suočavaju.

| Broj posjeta: 146 |

Želite li komentirati? Objava: "Bregovac: Svjesni smo truda MZO-a, međutim potrebno je učiniti više kako bi nasilja bilo manje"

Imate li komentar?