Brzi i žestoki – Vlada RH u besramnom pohodu na drugi mirovinski stup građana

David Bregovac, predsjednik Laburista

Brzi i žestoki – Vlada RH u besramnom pohodu na drugi mirovinski stup građana

Hrvatski laburisti šokirani su i zgroženi najavljenom reformom mirovinskog sustava u aranžmanu ministra rada Marka Pavića koja nije ništa drugo nego ordinarna pljačka 90 milijardi kuna ušteđevine građana Republike Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske poput drumskih razbojnika namjerava nacionalizacijom drugog mirovinskog stupa građanima administrativnom odlukom oteti njihova izdvajanja čitavog radnog vijeka, priznavajući usput da se mirovinski sustav raspao. U žestokoj konkurenciji ovo je do sada ipak najveći lopovluk u Hrvata, i to pod visokim pokroviteljstvom premijera Andreja Plenkovića i njegove Vlade.

Novcima koje žele uzeti izravno iz džepova zaposlenika Vlada nastoji nadoknaditi sredstva koja su odavno nestala u obveznicama Republike Hrvatske ili potrošena na kupovinu socijalnog mira, i smanjiti javni dug i deficit državnog proračuna. I, jasno, otvoriti prostor za nova kreditna zaduživanja kako bi mogli pomirivati potrebe sve većeg broja nezajažljivih uhljeba, ali ne i za održavanje pravedne socijalne države. Pritom, naravno, ni za lipu neće stradati povlaštene mirovine političara i branitelja, no, građani koji pošteno rade i izdvajaju za mirovinu, ostat će i bez te milostinje za život nakon radnog vijeka.

Autore ove ideje, na čelu s Pavićem i Plenkovićem, može biti sram zbog ruganja i pljačkanja građana, a kako očito još nisu shvatili da im je posao služiti građanima, a ne ih besramno potkradati, krajnji je čas da se pokupe iz Banskih dvora i da idemo na izbore kako bi građani dobili socijalno osjetljivu, razumnu i dobronamjernu vlast.

Hrvatski laburisti – Stranka rada

| Broj posjeta: 118 |

Želite li komentirati? Objava: "Brzi i žestoki – Vlada RH u besramnom pohodu na drugi mirovinski stup građana"

Imate li komentar?