Laburisti, SDP, HNS i HSU zajedno na lokalnim izborima u Trogiru

Kandidat za gradonačelnika bit će SDP-ov Ante Bilić, a koalicija najavljuje niz projekata među kojima su i besplatne knjige, smanjenje cijena vrtića za 100 kuna i 100 stipendija

SDP, HNS, HSU i Hrvatski laburisti potpisali su danas u trogirskoj Gradskoj loži sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore koji će se održati u svibnju. Potpisnici su ovom prilikom istaknuli kako su želja za zaštitom grada i gradske imovine te program koji će biti garancija kvalitetnijeg i jeftinijeg života za građane temelj na kojem su se okupili.

– Danas potpisujemo sporazum kao koalicija koja jedina ima snagu i znanje da život u Trogiru učini jeftinijim i ugodnijim, koalicija koja će štiti javnu imovinu i interese građana. Mi smo garancija da će svi resursi grada biti maksimalno iskorišteni za punjene gradskog proračuna, neovisno radi li se o kuli, parkingu, tržnici ili bilo kojoj drugoj gradskoj imovini – rekao je Ante Bilić, predsjednik GO SDP-a Trogir te kandidat za gradonačelnika Trogira.

Bilić je naglasio kako će kampanju temeljiti na programu koji će uskoro biti predstavljen javnosti i koji će uključivati konkretne projekte, dinamiku realizacije i način financiranja, a izdvojio je nekoliko točaka.

– Sva djeca bit će upisana u vrtić, a cijena vrtića će biti 100 kuna manja nego danas. Svi učenici osnovnih škola imat će besplatne knjige, a dodijelit ćemo i 100 stipendija za učenike i studente. Takve i slične mjere pripremili smo za sve strukture naših građana. Sve je mjerljivo i građani će lako moći pratiti držimo li se svojih obećanja – zaključio je Bilić.

Frane Žižak, predsjednik HNS-a Trogir, istaknuo je razloge zbog kojih su se trogirski narodnjaci odlučili za zajednički izlazak na izbore te istaknuo kako su danas četiri godine iskusniji, četiri godine mudriji i spremniji za ono što ih čeka.

– Nemamo pravo ne preuzeti odgovornost. Dugujemo to našim građanima i našoj djeci. Naš program najbolje će govoriti o našoj ozbiljnosti, a sretni smo što za kandidata za gradonačelnika imamo inženjera. Mladog čovjeka koji ima ideju, sistematičnost i sposoban je okupiti najkvalitetnije ljude i stručnjake na projektima koji su od presudnog interesa za grad. Na lokalnim izborima odlučuje se o puno stvari koje utječu na naš svakodnevni život i zato smatram da su oni puno važniji za nas od nacionalnih – rekao je Žižak.

Toni Barada ispred umirovljenika je rekao kako vjeruje u program ove koalicije jer poseban naglasak stavlja na zdravstvenu i socijalnu skrb umirovljenika i osoba treće životne dobi kojima je dostupnost i cijena svakodnevnih usluga najvažnija, kao i kvalitetan društveni život u gradu kako bi imali dostojanstvenu starost. Božidar Miše, predsjednik Hrvatskih laburista Trogir, nije zadovoljan s trenutnom situacijom u gradu.

– Situacija je takva da je život u gradu stao i zato s ovom koalicijom najavljujemo bolje dane za grad Trogir – zaključio je.

Izvor: dalmacijanews.hr

| Broj posjeta: 362 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti, SDP, HNS i HSU zajedno na lokalnim izborima u Trogiru"

Imate li komentar?