Laburisti BPŽ u koaliciji “Mi zajedno možemo”

Predstavnici SDP Hrvatske, HSS – Hrvatska seljačka stranka , Hrvatska stranka umirovljenika, Laburisti Hrvatske i Snaga Slavonije i Baranje potpisali su u Slavonskom Brodu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore, pod sloganom “MI ZAJEDNO MOŽEMO”. Njihov kandidat za župana Brodsko-posavske županije je dopredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaovic.

Jučer su u brodskom hotelu Lotos predstavnici inicijative stranaka okupljenih oko HSS-a i SDP-a službeno potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore, pod sloganom “MI ZAJEDNO MOŽEMO”. Njihov kandidat za župana Brodsko-posavske županije je dopredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović, a za zamjenike župana kandidati su Stribor Valenta (SDP) i Milan Mateša (SDP).

Koalicijski sporazum su potpisali SDP, HSS, HSU, Hrvatski laburisti i Snaga za Slavoniju i Baranju, a očekuje se pristupanje HSLS-a. Stribor Valenta je istaknuo – Svjesni smo svoje snage, u ovom trenutku imamo svoje ljude na vlasti u jednom gradu i jedanaest općina, a koalicijski potencijal su još jedan grad i dvije ili tri općine. Glavni zadatak ove koalicije je zaustaviti iseljavanje i siromaštvo.-

Davor Vlaović, kandidat koalicije za župana Brodsko-posavske županije je naglasio – Dosta nam je podjela na crvene, žute, zelene, na fašiste i antifašste, dosta nam je rasprava o arhivima i povijesti. Mislim da građani od nove vlasti u županiji očekuju politiku koja će kreirati novi zamah, nova radna mjesta, kvalitetnu brigu o obrazovanju, otvaranje novih radnih mjesta, školovanje, stjecanje novih vještina, poslodavce koji će omogućiti stalni radni odnos, a ne davati otkaze ženama koje su trudne, koji će osigurati plaće i dati time priliku ljudima da od svoga rada žive. Mi u HSS-u smo posebno osjetljivi na pitanje poljoprivrede i dalje ćemo kao i do sada isticati programe i projekte kojima ćemo garantirati napredak naše županije. Građani od nove vlasti očekuju novi zamah i kreiranje nove politike. Ovim potpisom sporazumom dajemo nadu sebi i građanima, jer smo svjesni da su nezadovoljni s političarima i da traže nove ljude. Ja nisam novi čovjek u politici i dio odgovornosti za sadašnje stanje preuzimam i sam na sebe, ali uz nove partnere mislim da možemo bolje. S HSLS-om koji danas nije ovdje s nama, jer čeka odluku svojih središnjih tijela, vjerujem da ćemo polučiti sinergiju i snagu koja će donijeti novu vlast, a time i kvalitetniji život svakom građaninu Brodsko- posavske županije.-

Sljedeći tjedan očekuje se potpisivanje koalicija na nivou grada Slavonskog Broda, a na nivou općina dosadašnji načelnici iz redova HSS-a i SDP-a će izaći na lokalne izbore samostalno.

Izvor: Radio slavonija

| Broj posjeta: 76 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti BPŽ u koaliciji “Mi zajedno možemo”"

Imate li komentar?