Laburisti za opoziv nesposobne i opasne Vlade RH i Premijera

Hoće li zahvaljujući HDZ-u Hrvatska biti poharana po drugi put, nakon „slavnog“ perioda privatizacije koja je opustošila privredu lijepe naše? Hrvatski laburisti – Stranka rada ističu da će se još dugo osjećati posljedice devastirajuće privatizacije koju je HDZ svesrdno provodio, omogućio i stimulirao, zabijajući čavao po čavao u lijes hrvatske privrede.

Danas smo suočeni sa još gorom pošasti – slučajem Agrokor, slučajem punom nedorečenosti, nepoznanica i nedoumica. Slučaja u koji su upletene strane financijske institucije, strane odvjetničke kuće, ugovori koji ne podliježu hrvatskim zakonima, već će se mogući, ili bolje rečeno vjerojatni, sporovi voditi sukladno anglo-saksonskom pravu. Slučaja s kojim se povezuju neodgovorni ili u najmanju ruku upitni postupci ministrice Dalić i ministra Zdravka Marića. Slučaja koji upućuje na vjerojatnu korupciju.

Slučaj Agrokor, koji je uzdrmao sve strukture, prijeti opasnim posljedicama. Od žalosne perspektive otpuštanja, ni krivih ni dužnih radnika, ugrožavanja nekoliko desetaka tisuća obitelji, do bankrota koji se nadvio iznad Hrvatske.

U međuvremenu, politika vladajućih se ne vodi na otvoren način, iskreno, kako bi to trebalo biti kada se radi o problemu koji se tiče cijele države. HDZ-ova vlada (i njihovi pobočnici) skrivaju istinu, informacije, donose štetne zakone, loše odluke i ukratko sve ono što ne bi trebali činiti.

Vrijeme je da se otvorene karte stave na stol te da se politika zajedničkim snagama pobrine da država bude sigurna, zaštićena, ukoliko je to još uopće moguće. Premijer mora odgovoriti na mnoga pitanja od onog je li roll-up kredit Agrokoru u suprotnosti sa važećim zakonima RH, do onoga radi li se o koruptivnim radnjama te koja je odgovornost ministara Dalić i Zorana Marića u slučaju Agrokor. HDZ očito ne prepoznaje ili ne želi priznati da ih je ovaj problem prerastao, što samo dokazuje nesposobnost Premijera da vodi državu. Ukoliko to nije u stanju, krajnji je čas da odstupi!

Upravo stoga Hrvatski laburisti bezrezervno podržavaju zahtjeve SDP-a za opozivom Premijera i Vlade RH.

Hrvatski laburisti – Stranka rada
David Bregovac, predsjednik

| Broj posjeta: 72 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti za opoziv nesposobne i opasne Vlade RH i Premijera"

Imate li komentar?