Nasiljem nad procedurom i zakonima HDZ sakriva istinu o Agrokoru

Pridružujemo se stavovima parlamentarne opozicije da smo danas svjedočili najsramotnijem danu u povijesti Sabora i udaru na ustavno-pravni poredak u Hrvatskoj. Apsolutno nedopustivim i neprihvatljivim smatramo HDZ-ovo samovoljno derogiranje odluke Sabora o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor, za koji je čak i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u više navrata izjavio da mu neće smetati u provođenju DORH-ove istrage.

Jedini motiv za HDZ-ovo nezakonito, totalitarističko zaustavljanje rada povjerenstva za Agrokor vidimo u neugodnim informacijama koje su počele izlaziti iz svjedočenja pojedinih svjedoka, a koje otkrivaju nikada raskinutu pupčanu vezu HDZ-a i Ivice Todorića, ponajviše financijske naravi.

Nasilnim, nedemokratskim i neproceduralnim prekidom rada saborskog istražnog povjerenstva HDZ pokušava sakriti istinu o brojnim netransparentnim privatizacijama i mogućem kriminalu u Agrokoru koji se može dovesti u vezi s nemalim brojem istaknutih članova HDZ-a.

Podržavamo i pozivamo opoziciju da ustraje i nađe načina da i dalje beskompromisno radi na rasvjetljavanju istine o kriminalu u pretvorbi i privatizaciji zbog koje su stotine tisuće radnika završile na ulici, a pogotovo o Agrokoru kojemu su dosadašnje vlade, ponajprije HDZ-ove, omogućile da postane nedodirljiva država u državi.

Ujedno, izražavamo nadu da troškovi kontroverznih procesa u ekspanziji Agrokora u konačnici neće pasti na leđa poreznih obveznika, premda lex Agrokor Vlade Andreja Plenkovića ne ulijeva povjerenje. Uslijedi li taj neželjeni scenarij, jedini mogući epilog trenutačna je ostavka Plenkovićeve Vlade.

| Broj posjeta: 63 |

Želite li komentirati? Objava: "Nasiljem nad procedurom i zakonima HDZ sakriva istinu o Agrokoru"

Imate li komentar?