Bregovac: U ovom politikantskom cirkusu upravo su vam smanjili mirovine za 27 posto, a nisu ni trepnuli!

David Bregovac, predsjednik Laburista

Predsjednik Laburista David Bregovac komentirao je donošenje Nacionalnog programa reformi, strateškog dokumenta Vlade za razdoblje 2017.-2020. godine kojim se svima rođenima 1962. godine ili kasnije mirovine smanjuju za 27 posto.

„Iako smatram da su novi izbori preskupi i kako je građanima pun kufer mrcvarenja Hrvatske, izbori su ipak najlogičnije rješenje, a građani moraju odlučiti tko je “vjerodostojan” a tko je faktor stabilnosti“ – komentirao je Bregovac.

Podsjetimo, dokumentom prihvaćenim u četvrtak 27. travnja Vlada namjerava ostvariti uštede u mirovinskim troškovima na način da se smanje buduće mirovine svih onih koji su trenutno mlađi od 55 godina, odnosno rođenih 1962. godine i kasnije. Na primjeru nastavnice koja je cijeli svoj radni vijek zarađivala prosječnu bruto plaću, razlika u mirovini bila bi čak 514 kuna. Umjesto da dobije 2.845 kuna, koliko i nastavnica rođena godinu dana ranije, njezina bi mirovina za identičan staž od 36,5 godina pala na 2.331 kunu! Napomenimo kako će se sve ovo odigrati već za dvije godine.

„Protekle su dvije godine i HDZ i Most ogadili politiku i političare te Laburisti i dalje smatraju da politika mora izvirati iz vrednota demokracije – istine, poštenja, društvene solidarnosti i prava na dostojanstvo radnika te smo spremni na otvoreni i transparentni politički rad.“ – poručuje Bregovac.

| Broj posjeta: 280 |

Želite li komentirati? Objava: "Bregovac: U ovom politikantskom cirkusu upravo su vam smanjili mirovine za 27 posto, a nisu ni trepnuli!"

Imate li komentar?