BREGOVAC – Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!

Nakon najnovijih nedopustivih sigurnosnih propusta tijekom utakmice u Splitu, kao i propusta policije da osigura siguran put navijačima koji su automobilima krenuli put Rijeke, Hrvatski laburisti – Stranka rada traže da ministar Vlaho Orepić odstupi sa dužnosti.

Laburisti izražavaju zabrinutost radi stanja sigurnosti u zemlji i nedopustivog divljanja na stadionu za vrijeme utakmice HajdukRijeka, nacionalističkih ispada protiv građana srpske nacionalnosti, kao i organiziranog dočekivanja i napadanja navijača na povratku s utakmice. Da stvar bude gora, nisu napadnuti samo navijači, nego i autobus sa 16-17 godišnjim rukometašima iz Labina, koji su se vraćali sa natjecanja iz Dalmacije.

Činjenica je da državni vrh lošim reakcijama šalje poruku da na takve postupke gleda blagonaklono, čime na određeni način nasilnici uz zeleno svjetlo državne politike pribjegavaju nasilju i prolaze nekažnjeno.

Ovi nemili događaji samo su posljednji u nizu propusta ministra Orepića. Prisjetimo se nedavnog, od MUP-a odobrenog marša koji je desničarski A-HSP organizirao u centru Zagreba, nakon čega su se crnokošuljaši postrojili u na glavnom zagrebačkom trgu uz pozdrav: „Za dom spremni“. Bio je to marš koji je veleposlanstvo SAD-a smjesta osudilo, te su tek nakon toga stigle mlake reakcije Vlade i Pantovčaka.

Ako već Vlada i predsjednica smatraju da nije vrijeme za najoštriju osudu ovakvih postupaka i strogo kažnjavanje počinitelja, na ministru Orepiću je da odluči: ili će čuvati red u državi i provoditi zakone i odredbe Ustava Republike Hrvatske ili neka odstupi!

David Bregovac, predsjednik stranke

| Broj posjeta: 94 |

Želite li komentirati? Objava: "BREGOVAC – Odstupite ministre Orepiću ili se uhvatite posla!"

Imate li komentar?