Novi načelnik Fužina: Vrtić i obilaznica moji su prioriteti

Projekt za obilaznicu je gotov od ranije, ali zbog toga što su istekli svi rokovi za dozvole mora na reviziju te je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose, a za izgradnju vrtića ne treba odbaciti mogućnost dobivanja sredstava iz EU fondova

FUŽINE Iako je tek nešto više od mjesec dana rukovođenja Općinom Fužine prekratko vrijeme da bi se moglo govoriti o bilo kakvim rezultatima, novi načelnik David Bregovac spremno je pristao podijeliti dojmove nakon prvog mjeseca rada na mjestu načelnika Fužina.

– Uvjeren sam kako ova općina može doživjeti razvoj i napredovati na nizu područja, od turističkog i gospodarskog pa do poljoprivrednog. Naravno, osobno ću učiniti sve da tako i bude, a na samom početku mog rada prioriteti su mi vezani uz osiguravanje svih potrebnih uvjeta vezanih uz realizaciju projekata izgradnje vrtića te fužinske obilaznice.

Vrtić nužan

Projekt za obilaznicu je gotov od ranije, ali zbog toga što su istekli svi rokovi za dozvole, mora na reviziju. Također, još uvijek nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi i na tome sada treba intenzivno raditi kako bi se što prije moglo krenuti u daljnje korake kako bismo što prije osigurali obilaznicu koja bi išla cestom preko Mostića, s jedne strane prema Bajeru, s druge prema Donjem Selu i Liču.

Kad će sve to biti riješeno, zaista je teško reći, a procjene govore da je riječ o investiciji vrijednoj oko 15 milijuna kuna pa ćemo morati tražiti pomoć nadležnih institucija, ponajprije države i županije. U tu pomoć vjerujem, ali do te razine realizacije ovog projekta još je jako daleko. Svakako treba napomenuti da ćemo uz ovaj projekt raditi i na turističkoj infrastrukturi na tom području pri čemu će nam cilj biti urediti biciklističke staza te šetnicama vezati jezero Potkoš u Liču s Bajerom i Lepenicom.

Kad je riječ o vrtiću, nedvojbeno je da je on potreban i da treba učiniti sve da što prije krenemo u gradnju te da troškovi budu što manji. Upravo stoga sada razmatramo nekoliko mogućnosti koje osiguravaju financijski znatno povoljnije okvire od do sada spominjanih.

Voda stiže kućanstvima Benkovca Fužinskog

Uskoro bi, najavljuje Bregovac, trebali bi biti gotovi i poslovi vezani uz izgradnju priključaka za vodu kućanstvima na Benkovcu Fužinskom.
– Taj je posao do same završnice dovela prethodna vlast, a kako su nam obećali u Komunalcu Delnice koji izvodi radove priključenja, svi bi ti poslovi trebali biti uskoro gotovi. Dio troškova izgradnje tih priključaka, točnije svotu od 50 posto, ljudima koji stalno žive na Benkovcu Fužinskom snosit će Općina Fužine – najavio je Bregovac.

Razvoj turizma

Primjerice, u Rijeci je vrtić »Morčić« napravljen za 150 dana i ja vjerujem da i mi možemo učiniti isto pri čemu smatram da su za fužinski vrtić u ovom trenutku dovoljni prostori koji bi osiguravali boravak dvije skupine vrtićke djece te jedne skupine djece u jaslicama. Naravno, vrtić treba biti građen tako da postoji mogućnost kasnije nadogradnje i širenja. Također, smatram da ne treba odbaciti mogućnost dobivanja sredstava iz EU fondova, a vjerujem da bismo za ovaj projekt koji potpomaže ostanak ljudi u planinskim područjima mogli dobiti i potporu državnih institucija – rekao je načelnik Bregovac koji bitnim smjerom razvoja Općine Fužne vidi i u turizmu u kojem, smatra, unatoč već stečenom ugledu najturističkijeg goranskog mjesta, Fužine mogu još bolje.

– Mislim da svi moramo dodatno raditi na širenju turističkih sadržaja i ponude kako bismo goste koji u Fužine dolaze privukli s šetnica i iz prirode i na druga mjesta, dakle Lič, Vrata, Belo Selo i Benkovac Fužinski. Za neke lokacije poput Roswella, filmskog western sela iz serijala o Winnetou, mislim da treba naći koncesionare koji će voditi brigu o prezentaciji i ponudi, a svakako moramo poraditi i na što raznovrsnijim i brojnijim sadržajima Ljeta u Fužinama – rekao je Bregovac.

Izvor: Novi list

| Broj posjeta: 142 |

Želite li komentirati? Objava: "Novi načelnik Fužina: Vrtić i obilaznica moji su prioriteti"

Imate li komentar?