Lex LNG – novi zločin nad stanovnicima Primorsko-goranske županije?

Protiv smo plutajućeg LNG terminala kod Omišlja!

Hrvatski laburisti-Stranka rada su već mnogo puta naglašavali svoje protivljenje nerazumnom i štetnom projektu koji će se vjerojatno dogoditi, jer se nesposobna Vlada RH sa premijerom Plenkovićem na čelu sprema u četvrtak, 24. svibnja, na sjednici Vlade donošenjem posebnog Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin (tzv. Lex LNG) ozakoniti zločin nad stanovnicima Kvarnera i zločin po okoliš.
Štetne posljedice planiranog usvajanja zakona su nesagledive. Od skupe instalacije terminala, jeftine tehnologije, najave najma zastarjelog FSRU broda, koncesije (“privremene”) od “samo” 99 godina, pa do vizualne devastacije Omišlja i direktne štete za turizam otoka.

Zar nije dovoljno da su se uz stručnjake, protiv izjasnili i mještani Omišlja, otoka Krka, Općinsko vijeće Općine Omišalj, Županijska skupština Primorsko-goranske županije?
Predsjedniče Vlade, Vama bi barem, kao legalistu, trebali biti jasni pojmovi poput pravnog sustava i primjene prava. Znači li Vam išta činjenica da kršite hrvatske i europske zakone? Dovodi li kršenje zakona Vašu diplomu Pravnog fakulteta u pitanje?

S druge strane, Laburiste zanima tko je opet dobio nešto ispod stola kako bi progurao ovaj projekt? Ponavlja li se cijela priča sa MOL-om i Inom? Do kada će stanovnici Republike Hrvatske biti žrtve privatnih interesa, korumpiranih političara i krupnog kapitala? Mnogo je neodgovorenih pitanja i javnost, koja financira Vaš rad, gospodine Plenkoviću, te rad Vlade RH, zaslužuje odgovore.

Pokažite koliko volite domovinu dragi HDZ-ovci u Vladi, i vi i vaši sateliti! Domovina se voli poštenjem, znanjem, pametnim i promišljenim odlukama, planiranjem daleke budućnosti i razmišljanjem o budućim generacijama. Domovina se ne voli korupcijom i gledanjem vlastitih interesa te držanjem ruke na srcu kod izvođenja himne.

Odustanite od Lex LNG, dokažite da su vam interesi domovine, u koju se toliko često zaklinjete, iznad osobnih interesa, da vlast nije slast i da uvažavate odluke jedinice lokalne samouprave kao i glas stanovnika cijele, često zlostavljane, Primorsko-goranske županije.

| Broj posjeta: 91 |

Želite li komentirati? Objava: "Lex LNG – novi zločin nad stanovnicima Primorsko-goranske županije?"

Imate li komentar?