SDP, HSS, HSU i Laburisti zajedno na izbore u Ludbregu

SDP-HSS-HSU i Hrvatski laburisti – stranka rada izlaze sa zajedničkom listom na izbore za Gradsko vijeće i zajedničkim kandidatom za gradonačelnika, SDP-ovim Dubravkom Bilićem. Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore čelni ljudi ludbreških organizacija spomenutih stranaka potpisali su danas u društvu čelnika županijskih organizacija SDP-a i HSS-a, Marija Habeka i Zvonimira Sabatija. Aktualni gradonačelnik i kandidat za još jedan mandat Bilić naglasio je da se radi o nastavku dobre suradnje na gradnji dobroga Ludbrega.

-Građanima našeg grada pokazali smo da znamo raditi, da želimo raditi i da volimo naš grad. Sve što smo do sada realizirali bazirano je na tim temeljima. Na ovaj način samo potvrđujemo dobru suradnju iz prethodne četiri godine na svim realiziranim projektima. Nastavljamo dalje s našim sugrađanima raditi na našem dobrom Ludbregu, dobrom prema svim svojim građanima, od najmlađih do najstarijih, od osnovnoškolaca i srednjoškolaca do obrtnika i poduzetnika. To smo pokazali i ulaganjima u naš grad zadnje četiri godine – izjavio je Bilić podsjetivši da je Grad Ludbreg uložio oko 130 milijuna kuna u različite projekte na poboljšanju uvjeta života sugrađana dok su gospodarstvenici uložili više od 400 milijuna kuna.

-Sve je to garancija da zajedno možemo napraviti puno. Pored ove koalicije HSS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista i SDP-a, naš najvažniji koalicijski partner su građani grada Ludbrega i nadam se da ćemo zajednički nastaviti graditi Ludbreg onakav kakvi naši sugrađani zaslužuju. Na listi 15 kandidata za Gradsko vijeće po dva imaju HSU i HSS, jednoga Laburisti i deset je SDP-ovaca. Mislim da je to omjer koji jamči stabilnost u Vijeću i naš je cilj osvojiti osam mjesta. Ukoliko osvojimo i manje bit ćemo spremni za suradnju sa svim strankama kojima je u interesu razvoj grada Ludbrega, razvoj dobrih ideja i ulaganju u gradu Ludbregu i bolji život naših sugrađana – zaključio je Bilić.

Ana Katana u ime Hrvatskih laburista drži da je normalno da sve ove stranke nastave u smjeru kojem su jako dobro krenule dok je Petar Skupnjak, ispred HSS-a, naglasio da se njihova podrška gradskom proračunu prije dvije godine pokazala opravdanom i da je suradnja i više nego dobra.Tomo Filip iz HSU-a naglasio je da umirovljenika ima milijun i 233 tisuće.
-To je puno glasova.Gradski odbor HSU-a donio je jednoglasno odluku da idemo zajedno s SDP-om i podržimo gradonačelnika Bilića. I 2013. smo bili s SDP-om i sada nastavljamo – kazao je Filip.

Na potpisivanju sporazuma bio je i Zvonimir Sabati koji drži da nema ništa neobično vezano uz nastavak suradnje budući da ona traje više od polovice mandata.

-Logično je da nastavljamo suradnju jer smo zadovoljni radom gradonačelnika Bilića, a između ostalog i korektnošću koje smo kao stranka doživjeli u toj suradnji. Vjerujemo u nastavak realizacije onih projekata koje smo dogovorili prije dvije godine – izjavio je Sabati dodajući da očekuje pobjedu. Saborski zastupnik i predsjednik županijskog SDP-a, Habek, ističe da je ovo samo nastavak koalicije koja će pobijediti u Ludbregu. Zaključio je da će stari/novi gradonačelnik i dalje biti Dubravko Bilić.

s.k./aktualno.hr

| Broj posjeta: 116 |

Želite li komentirati? Objava: "SDP, HSS, HSU i Laburisti zajedno na izbore u Ludbregu"

Imate li komentar?