Lista za Karlovac spoj je iskustva, mladosti i energije

KARLOVAC – Karlovački SDP i Laburisti predstavili su kandidacijsku listu za Gradsko vijeće Grada Karlovca.

Dubravko Golubić, nositelj liste ističe kako se radi o iskusnim članovima stranke s jedne strane, a s druge o istaknutim pojedincima koji su imali važnu ulogu u vrijeme kad je Karlovac bio jedan od najrazvijenih gradova u Hrvatskoj.

-Lista je popunjena kvalitetnim imenima i odraz je strukture naših stranaka, SDP-a i Hrvatskih laburista. Uvjereni smo da ljudi s ove liste imaju što reći na temu razvoja grada koji će se u Gradskom vijeću boriti za napredak i zastupati interese svih građana Karlovca, pojašnjava Delić.

SDP i Laburisti opisuju svoju listu kao spoj iskustva, mladosti, mudrosti i energije, a vodili su računa i o izbornoj kvoti od 40% žena. Na neke kandidate su posebno ponosni. Kako kažu, njihovi savjeti, znanje i iskustvo će im uvelike pomoći u upravljanju Karlovcem, ukoliko pobijede na izborima.

Snježana Kirinić iz Laburista ističe kako je ovo lista u kojoj nema crnih torbi. – Nema u ovoj koaliciji crnih torbi i kriminala, pretvorbe i privatizacije, nema nikakvih afera. Lista je ovo koja građanima može ponuditi puno više nego dosadašnja lokalna vlast, iznijela je Kirinić.

Damir Mateljan, predsjednik županijskog SDP-a upozorava kako se Karlovcem vlada bez da se koriste njegovi potencijali, a i kako navodi, trebala bi se povlačiti mnogo izdašnija sredstva iz fondova nego što je slučaj do sada. – Grad Karlovac ne da ne koristi svoje potencijale, on nema prioritete koji su nužni za razvoj. Plastični prikaz toga je da se pred svake lokalne izbore gradska vlast se potrudi asfaltirati nekoliko metara nogostupa, pomesti nekoliko ruševnih ulica, posaditi nekoliko maćuhica ili marinica u gradske vrtove, ali to neće Karlovac učiniti lokomotivom razvoja županije, ističe Mateljan.

Podršku im je pružio predsjednik SDP-a, Davor Bernardić uspoređujući ovaj sastav s onim od dvijetisućite na državnom nivou. – Ova koalicija mi budi nadu kao što je budio nadu i onaj sastav iz dvijetisućite kada smo povezivali sjever i jug Hrvatske kada smo ostvarili vjekovnu težnju hrvatskog naroda da bude povezan u svojoj državi, kada smo financijski pokradenu i iscrpljenu domovinu, vratili na put rasta i razvoja, iznosi Bernardić.

– Mirko Butković je osoba koja je postavila temelje znanstvenog rada i industrijalizacije u Karlovcu u prethodnom deseteljeću. On je jedan od osnicača Veleučilišta, bivši direktor Nacionalnog instituta, dugogodišnji gospodarstvenik čiji je rad omogućio posao za velik broj Karlovčana. Tu nam je i Mato Crkvenac, koji je kao sveučilišni profesor ekonomije odgojio generacije studenata, a bio je i ministar u Račanovoj vladi, naglasio je Golubić.

Izvor: Radio Mrežnica

| Broj posjeta: 106 |

Želite li komentirati? Objava: "Lista za Karlovac spoj je iskustva, mladosti i energije"

Imate li komentar?