Marko Magdić sve bliže drugom mandatu za načelnika Križa!

Aktualni načelnik i kandidat Laburista za (re)izbor načelnika Općine Križ trideset i sedmogodišnji Marko Magdić, jedan je od najaktivnijih načelnika u Hrvatskoj.

Uz kandidaturu za načelnika, nositelj je i liste za Općinsko vijeće Općine Križ koju čini koalicija Laburista, HDZ-a, HSU-a i HSLS-a. Lista za općinsko vijeće na kojoj su uz Marka još i Ksenija Krsnik, Stevo Turčinović, Tina Matanić, Miroslav Pranjić, Lovro Đerek, Mladen Rogić, Dubravko Poje, Blaž Prcela, Ines Dundović, Stjepan Pečnjak, Andreja Martić, Kristina Smiljanić, Petra Mošnička, i Zlatko Hrastić — spoj je mladosti i iskustva, to su ljudi koji su se isticali svojim dosadašnjim radom u vijećima mjesnih odbora i svakako zaslužuju da im se opet da povjerenje.

U nedavnom gostovanju na Obiteljskom radiju Ivanić, Magdić je bez imalo lažne skromnosti i s puno poštenja napomenuo da je Općinu Križ 2013. godine zatekao s 30 milijuna kuna duga, s iskorištenom dozvoljenim minusom, pred tužbom i blokadom s neurednim stanjem imovine.

Četiri godine kasnije stanje duga od 30 milijuna smanjeno je na 9 milijuna, obveze su podmirene, smanjena su potraživanja sa 7 milijuna na 2 milijuna kuna, usvojene su izmjene i dopune prostornog plana te je napravljen popis imovine Križ. Porastao je broj predanih i odobrenih projekata na Zagrebačkoj županiji i državnom nivou, oprema se novi dječji vrtić, povlače se sredstva iz EU fondova te se priprema projekt Mini tržnice u samom središtu Križa.

U emisiji na Mreža TV Magdić je predstavio i planove za budućnost, koji su navedeni i u dokumentima pod nazivom Investicije u mandatu načelnika Općine Križ Marka Magdića i Program koalicije.

Iz njih izdvajamo obnovu Školske ulice u Novoselcu, realizaciju asfaltiranja Radničke ulice i Drvodjelske ulice u Novoselcu, asfaltiranje nerazvrstanih cesta Prigorske i Matkovićeve ulice u Križu te ceste kroz naselje Konšćani, uređenje sustava odvodnje u Matkovićevoj ulici u Križu, izgradnja odarnice na groblju u Rečici Kriškoj, pripremu dokumentacije za prijavu na natječaj LAG-a Moslavine, pripremu dokumentacija za prijavu na EU projekt za izgradnju prodajnog platoa, tržnice na malo s potrebnom infrastrukturom u centru Križa, projekt natkrivenih sportskih tribina s prilazom za invalide i 130 sjedećih mjesta na Sportskom parku u Križu, postavljanje sportske podloge za vanjske terene na Sportskom parku u Križu, realizaciju uređenja parkirališta ispred Zagrebačke 7 u Križu, obnovu krovišta društvenih domova u Velikoj i Maloj Hrastilnici, izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Selske ulice u Novoselcu, dogradnju društvenog i vatrogasnog doma u Novoselcu, izgradnju dječjeg igrališta u Gornjem Prnjarovcu i Novoselcu te nastavak osiguravanja sredstava za rad udruga, Zajednice sportskih udruga, Zajednice Tehničke kulture i Vatrogasne zajednice Općine Križ, kulturne manifestacije, stipendije, sufinanciranje prijevoza studenata, prehrane učenika slabog socijalnog statusa, jednokratne novčane pomoći, sudjelovanja u dijelu troškova stanovanja, jednokratne novčane pomoći povodom rođenja djeteta, podmirenja dijela troškova liječenja djece s posebnim potrebama, jednokratne novčane pomoći umirovljenicima i nezaposlenim osobama u vidu dara u naravi i sl.

Marko Magdić školovao se u Općoj gimnaziji Ivan Švear, Ekonomskom fakultetu Zagreb te na Veleučilištu Baltazar Zaprešić i ima titulu struč. spec. oec. Uz posao načelnika Općine Križ bavi se i nogometom, trčanjem te čitanjem. U nove izbore ulazi s kratkom porukom — “Četiri sam godine na čelu naše Općine. Krase me poštenje, otvorenost, znanje, iskustvo a zajedno sa Vama Križ može u još bolje sutra. Hvala unaprijed na podršci” — istaknuo je Magdić.

Predizborne aktivnosti Marka Magdića kao i svih kandidata na listi za Općinsko vijeće Općine Križ možete pratiti na dnevno ažuriranoj Facebook stranici.

| Broj posjeta: 543 |

Želite li komentirati? Objava: "Marko Magdić sve bliže drugom mandatu za načelnika Križa!"

Imate li komentar?