Strah od osnivanja povjerenstva za Agrokor = Strah od razotkrivanja upletenih

Hrvatski laburisti – Stranka rada: “Da, potrebno je osnovati istražno povjerenstvo za Agrokor!”

Unatoč jasnom stavu HDZ-a, “Mogu što hoću” premijera, kao i njihovih “pobočnika” spasitelja Hrvatske (HNS-a) protiv osnivanja povjerenstva, nema nikakve sumnje u to da je potrebno osnovati nezavisno tijelo koje će rasvijetliti slučaj Agrokor i krenuti putem novca kako bi javnost dobila točnu informaciju o ovom koncernu.

Mnoge se nerazjašnjene teme ovdje otvaraju: Koliki je stvarni dug Agrokora? Tko je iz Agrokora izvukao novac? Kolika je šteta počinjena hrvatskim nacionalnim interesima? Tko je pisao Lex Agrokor (umjesto zakonom propisane stručne radne skupine određenog ministarstva)? Čime je Vlada RH primorala Todorića da potpiše aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (lex Agrokor)? Je li država nacionalizirala privatnu imovinu, kako to tvrdi gazda Todorić? Zašto je Todorić do sada šutio o svemu, pa tek 22. rujna pokrenuo svoj blog? Ako je “lex Agrokor” bio “nužan” za Hrvatsku, kako bi se sačuvala radna mjesta i spasili dobavljači, jesu li radna mjesta sačuvana i jesu li dobavljačima dugovi podmireni? Tko je sve umiješan u priču Agrokor: banke, bivši guverner Narodne banke Hrvatske, pojedinci u samom državnom vrhu i vrhu HDZ-a…?

Upravo zbog svih ovih pitanja Laburisti smatraju da je potrebno osnovati istražno povjerenstvo i učiniti to što hitnije. Gruda Agrokor sve se brže pretvara u lavinu koja bi mogla odnijeti cijelu Hrvatsku i smatramo da nitko tko može utjecati na budućnost Lijepe naše ne bi trebao mirno stajati po strani i promatrati katastrofu.
Ako želimo živjeti u modernoj europskoj državi i vladavini reda i zakona, krajnji je čas da se probudimo i nešto učinimo, prije nego bude prekasno.

Hrvatski laburisti – Stranka rada
David Bregovac, predsjednik

| Broj posjeta: 103 |

Želite li komentirati? Objava: "Strah od osnivanja povjerenstva za Agrokor = Strah od razotkrivanja upletenih"

Imate li komentar?