Što je radio laburistički načelnik David Bregovac tijekom 2017. godine?

Općina Fužine krajem svibnja 2017. godine dobila je novog načelnika iz redova Hrvatskih laburista – Stranke rada, predsjednika Stranke Davida Bregovca. U presjeku njegovog djelovanja u proteklom razdoblju koje smo vam pripremili možete vidjeti kako se snašao u svojoj novoj i zahtjevnoj ulozi.

Nakon primopredaje vlasti, konstituiralo se novo Općinsko vijeće, a nedugo nakon toga održala se svečana sjednica u novom sastavu povodom dana Općine. Načelnik Bregovac krenuo je raditi za dobrobit svojih žitelja, a prvenstveno djece i mladih te je na jezeru Bajer postavio sprave za vježbanje, dok se na jezeru Lepenica održalo Državno prvenstvo u daljinskom plivanju perajama za kadete i mlađe kadete. Načelnik je nadgledao i radove nasipanja zemljom požarišta u Ličkom polju koje je veliki problem Općine. Također je saniran velik broj rupa na prometnicama i uređeno parkiralište oko škole u Fužinama kako bi djeca mogla sigurno dolaziti na nastavu.

Sudjelovali smo na MTB maratonu, organizirali smo Šumski gurman fest te je pod pokroviteljstvom Primorsko -goranske županije obilježen Svjetski dan glazbe. Sudjelovali smo na manifestaciji Biciklom kroz povijest Karolinske ceste i pratili smo Finale u daljinskom plivanju perajama za kadete i mlađe kadete koje je bilo održano na jezeru Lepenice. Bili smo domaćini djeci oboljelih od malignih bolesti koja su sudjelovala na sportskim aktivnostima i raznim radionicama. Također smo bili domaćini TV ekipi Kanala RI koja je snimala emisiju Goranske priče.

Osnovali smo Udrugu Hrvatskih ratnih veterana te smo se upoznali s radom humanitarne udruge Žar. Obilježili smo Dan antifašističke borbe i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. Poslušali smo savjete laburističkog kolege načelnika općine Križ Marka Magdića vezano uz modularan način izgradnje vrtića koji će nam prištedjeti značajan iznos sredstava. Posjetili smo sličan vrtić u Rijeci te smo prijedloge prezentirali našim tetama u vrtiću. Pripremili smo izložbu gljiva u sklopu dvodnevne gljivarijade. Obilježili smo i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Potpisali smo ugovor o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola. Obilježili smo Dan sjećanja na Vukovar. Načelnik Bregovac sudjelovao je i emisiji na HTV-u gdje je pričao o problemima Gorana i Gorskog Kotara, sudjelovao je i na svečanoj sjednici Općine Križ s kojom je krajem godine potpisan i Sporazum o suradnji.


Otvorili smo Društveni dom za djecu i mlade na ponos svih koji su sudjelovali u tom projektu. Kraj godine obilježen je u blagdanskom tonu gdje smo se družili na Adventu te smo tradicionalno ispratili staru i dočekali novu godinu točno u podne.

| Broj posjeta: 434 |

Želite li komentirati? Objava: "Što je radio laburistički načelnik David Bregovac tijekom 2017. godine?"

Imate li komentar?