Sretna Nova godina!

Drage građanke i građani, laburistice i laburisti,

Nije lako pisati čestitku u trenucima kada je Hrvatska ponovno na koljenima, kada su tisuće naših građana izvan svojih domova u strahu od ponovnih potresa. Ova godina je bila teška za Hrvatsku. Kao i ostale zemlje svijeta i Hrvatsku je pogodila pandemija Covid-19 koja se nadvila poput crnog oblaka nad nas, ostavila mnoge ljude bez posla, uništila mnoge tvrtke, obrte i napravila veliki udar na državni proračun, koji je ionako iz godine u godinu sve tanji. Gotovo istovremeno je naš glavni grad i brojna mjesta Zagrebačke županije pogodio veliki potres, napravio ogromnu štetu koja će se sanirati još godinama. Mnogo je građana ostalo bez krova nad glavom, a mnogi još ni danas ne žive u sigurnim uvjetima. U trenutku kada su se obitelji u duhu Božića veselile kraju godine i početku nove, bolje, Hrvatsku je zadesila nova tragedija. Snažan potres pogodio je Petrinju, Glinu, Sisak i cijelu Sisačko-moslavačku županiju. Potres je ponovno zatresao i obližnji Zagreb, u kojem su se mnogi krovovi i zidovi oslabljeni proljetnim potresima, ponovno urušili.

Hrvatski građani su opet pokazali koliko je veliko hrvatsko srce. Pomoć je pohrlila sa svih strana. Rijeka solidarnosti i ljubavi nosi potresom pogođenim područjima hranu, kamp-prikolice, pokrivače i odjeću. Mnogi iz drugih krajeva Hrvatske nude smještaj za stradale obitelji.

Podsjetila su nas ova teška vremena na ljubav, pružanje ruke onima u nevolji, na zajedništvo. Podsjetila nas je nevolja da smo snažni i da smo jači od nje. Podsjetila nas je da ljudska solidarnost nema granica i naučila nas da budemo još bolji.

Želim svima nama da skupimo snagu, sve ružno ostavimo iza nas u 2020. godini i krenemo dalje sa nadom u srcu, jer nada pobjeđuje i vodi nas naprijed. Želim nam i puno sreće, zdravlja i zajedništva kojim možemo pobijediti sve.

Iskrene čestitke i neka nam 2021. bude bolja i sretnija!

David Bregovac, predsjednik

| Broj posjeta: 146 |

Želite li komentirati? Objava: "Sretna Nova godina!"

Imate li komentar?