Ivica Rendulić dogradonačelnik Siska: HNK Segesta mora djelovati zakonito

Segesta nije započela pripreme, klub se nalazi u vrlo teškoj situaciji, a u javnim istupima klupski čelnici za teško stanje optužuju politiku i okrivljuju Grad Sisak, predbacuju mu da ne vodi brigu o najstarijem našem klubu i da mu uskraćuje pripadajuća novčana sredstva.

Od dogradonačelnika Grada Siska Ivice Rendulića dobili smo opširan odgovor na naš upit za komentar o odnosima i trenutnom stanju u HNK Segesta:

HNK Segesta trenutno djeluje u suprotnosti sa Zakonom o sportu i ne ispunjava kriterije Uredbe o financiranju udruga iz 2015. godine.

  • Gradski stadion na čije održavanje se godišnje iz proračuna izdvaja gotovo dva milijuna kuna je potpuno na raspolaganju HNK Segesti, a to je dokaz da nitko iz gradskih struktura ne želi pričiniti štetu najstarijem nogometnom klubu u Hrvatskoj.

  • Grad Sisak je zadnjom promjenom Statuta HNK Segesta na skupštini kluba održanoj 21. srpnja 2016. dobio mogućnost imenovati tri svoja predstavnika u sastav Skupštine koja ukupno broji trideset i jednog člana, a do tada je grad imao Statutom omogućeno davati osam svojih predstavnika.

Za tu navedenu Skupštinu nitko, pa ni Grad Sisak, nije dobio Poziv koji je inače propisan Statutom te iz tog razloga nema verificiranih predstavnika u Skupštini.

Kako ste i sami kroz upit konstatirali politizaciju djelovanja HNK Segesta te s tim izravno povezanu nekorektnu i nedostatnu komunikaciju prema gradu Sisku, a kako je stav Grada da politika ne smije biti u sportskim i inim Udrugama koje djeluju na području grada Siska, to je za pretpostaviti da će se stanje HNK Segesta rješavati kroz odluke Skupštine. U sklopu navedenoga Grad će podržati sve opcije koje osiguravaju prosperitet kluba, koje su u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske te koje će vratiti djelovanje Segeste u zakonske okvire.

Ovakvo stajalište Grad neće mijenjati a trenutna upravljačka struktura HNK Segeste je već morala pred Skupštinom dati izvješće o stanju te tražiti od iste odgovore kako dalje. S obzirom na to da Skupština nije sazvana za pretpostaviti je nastavak već viđenog modela, a to je isključivo politikantstvo. U tom kontekstu moguće je očekivati početak takmičarske sezone i tek tada podnošenje ostavke postojeće upravljačke strukture, a sve s ciljem prebacivanja odgovornosti na Grad tj. stvaranjem pritiska putem nedovoljno informirane javnosti kako bi se zamaglilo stvarno financijsko stanje i s tim u svezi potencijalne buduće obaveze kluba.

I u takvom možebitnom scenariju stajalište Grada će ostati jednako, naglašavajući još jednom prethodno opisane elemente zakonitosti.

Zaključno, HNK Segesta, kao najdugovječniji hrvatski nogometni klub, mora djelovati zakonito i to je zalog njenog postojanja te njene uspješne budućnosti u gradu Sisku i Republici Hrvatskoj

Izvor:http://bit.ly/2hkuiiU

| Broj posjeta: 396 |

Želite li komentirati? Objava: "Ivica Rendulić dogradonačelnik Siska: HNK Segesta mora djelovati zakonito"

Imate li komentar?