Obećanje Sisku radovanje (Tko je tu lud?)

Prošlo je točno godinu dana od posjeta premijera Plenkovića i njegove svite našem gradu, a sudeći po rezultatima najavljenog; izgleda kao da je bilo jučer. Najavljeno je tada niz ulaganja u državnu infrastrukturu na području Siska i Sisačko-moslavačke županije, ali od svega toga, po običaju, ostala su pusta obećanja.

Istaknuvši tada kako njihov dolazak nije simboličan, najavljen je niz projekata od kojih zasad nije započet niti jedan, osim djelomične obnove sjevernog kolnika Mosta Gromova. Simboličnom se tako pokazala najava izgradnje mosta preko rijeke Odre i kružnog toka na trasi spojne ceste prema famoznoj nedovršenoj auto-cesti Sisak-Zagreb, obnove važnijih državnih i županijskih cesta, dovršetka Strukovne škole u Sisku u koju su učenici, po najavama, trebali krenuti već početkom ove školske godine, ali nisu, itd.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske istaknuo je tada kako „Vlada vidi i Sisak i Sisačko-moslavačku županiju kao onaj dio Hrvatske kojem moraju pomoći. Ova županija je imala možda i najteže posljedice tranzicije u Republici Hrvatskoj od početka devedesetih do danas što želimo popraviti.“ Zahvaljujemo na pomoći, no ne morate više na taj način pomagati!
Iako nije bilo najavljeno u navedenim projektima, slično je i s ostalim tvrtkama u vlasništvu države, poput HŽPP-a koji uvodi brzu željezničku liniju Sisak-Zagreb kao da šalje lokomotivu u Zemljinu orbitu.

O neizvjesnosti oko nastavka proizvodnje u sisačkoj rafineriji već je puno toga rečeno. Konkretnog pozitivnog ishoda nema ni na vidiku, a psihoza slijedom najave gašenja pogona je sveprisutna.

Ovaj grad strpljivo čeka mnoge projekte već više od dvadeset godina, što je jedna godina u svemu tome… Svako toliko dođe i ode cirkus iz našeg malog grada, a mi Siščani i dalje ostajemo tu i pitamo se: „Da l’ je sve bilo samo fol, da l’ je sve samo jeftin trik?“.

Predsjednik Ogranka Sisak
Ivan Mlinarić
098/1945137
sisak@laburisti.com

| Broj posjeta: 502 |

Želite li komentirati? Objava: "Obećanje Sisku radovanje (Tko je tu lud?)"

Imate li komentar?