Otvoreno pismo predsjednici Vlade gospođi Jadranki Kosor

Poštovana gospođo,

ovih smo dana desetke puta čuli samohvalu po kojoj ste upravo Vi završili pristupne pregovore naše zemlje, kako ste uspješno otvorili i zatvorili sva poglavlja, izdogovarali i izpregovarali sve što je trebalo dogovarati i pregovarati, a na Vašem posljednjem stranačkom skupu pojavio se Vaš kolega iz srodne poljske stranke i zajednički ste najavili kako je nacrt ugovora stigao i kako je TO upravo ono što ste čekali.

Sažetak ugovora nakon toga pojavio se u nekim medijima, pa su građani mogli vidjeti da takav dokument zaista postoji i da ga je navedeni gospodin zaista donio u Zagreb. To je lijepo.

Taj ugovor, svojim sadržajem i potpisom koji ćete Predsjednik Republike i Vi staviti na njega ne obvezuje samo Vas već i sve hrvatske građane. Zbog toga zahtijevamo da integralni tekst Ugovora ODMAH date na uvid onima o kojima se radi – hrvatskim građanima.

Hrvatski građani hrvatskoj Vladi vjeruju koliko vjeruju – o tome brojne ankete govore dovoljno. Ali ovaj pristupni ugovor i njegov sadržaj nisu pitanje povjerenja i političkog priklanjanja ovoj ili onoj opciji, ovom ili onom lideru i političkoj eliti. Taj ugovor će nam u datelje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća, odredit će nam kako ćemo proizvoditi ono što proizvodimo, kako ćemo to prodavati, kako ćemo obrađivati naše njive, kako ploviti našim morem. Odeređivati će nam kako ćemo i hoćemo li upravljati tvrtkama koje su do jučer bile naše, kako ćemo moći ili ne moći i osobno krenuti tražiti život u toj zajedinici kojoj bi trebali pristupiti. I tisuće drugih stvari od kojih se sastoji život.

Danas se hrvatski građani opredjeljuju ZA Europsku uniju ili PROTIV nje temeljem nekih općih stavova, vjerovanja, svjetonazora i osobnih iskustava. Dakle, velika većina hrvatskih građana nema racionalne osnove za donašanje odluke koja će se od njih očekivati na referendumu ove godine. Hrvatski građani ne znaju (i nitko im to do sada nije rekao) što je to ispregovarano, što je dogovoreno i što nas čeka.

Hrvatski laburisti ne mogu prihvatiti činjenicu još jednog odlaska u maglu. S takvim putovima „na vjeru“ imali smo gadna iskustva i mislimo da nas nitko nema pravo prisiljavati da takva iskustva ponovimo.

Zbog svega toga, gospođo predsjednice Vlade, ne molimo Vas da nam pokažete pristupni ugovor, već ZAHTIJEVAMO OD VAS DA UGOVOR OBZNANITE SVIM HRVATSKIM GRAĐANIMA. U protivnom, smatrat ćemo da skrivate Vaše neuspjehe u pregovaranju i da prikrivate od hrvatskih građana istinu na koju imaju i ustavno i prirodno pravo.

Dragutin Lesar, predsjednik

| Broj posjeta: 2.298 |

1 komentar u "Otvoreno pismo predsjednici Vlade gospođi Jadranki Kosor"

  1. Predsjednica Kosor i HDZ smišljeno žele izbore prije potpisivanja i objave pristupnog ugovora(tko zna na šta se pristajalo).Pitanje je dali će naš mali i pošteni čovjek koji iznosi i trpi sve nedaće njihove politike razumjeti njihove nove podvale ili će ponovo biti uhvaćen u zamku.?Treba sve javno i istinito objaviti šta nam donosi pristupanje EU i koje su to prednosti u odnosu na zemlje koje nisu članice,pr.Švicarska?Narod je izvaran a zemlja pokradena,teško je u tim vremenima zadobiti povjerenje jer svi su nam samo obećavali da bih došli na vlast a onda umjesto da služe svom narodu oni se okrenuše samo sebi i osobnom bogaćenju.Na redu su pošteni, oni neokaljana lica,da sa sobom povedu u novo vrijeme ovaj narod a ja tu vidim šansu HR Laburista na čelu s gospodinom Lesarom,koji je kroz svoj rad u Saboru pokazao kako se radi i odrađuje mandat.Mislim da se neće naš čovjek dati prevariti i ponovo zavesti kako bi opet završio u zamci,izuzetak mogu samo biti pojedinci sa motom dvaput je dvaput.Moj glas ide Laburistima,pozdrav iz Rijeke.

Imate li komentar?