Glas za Laburiste spašen je glas, i sasvim sigurno nije glas za HDZ!

U Kukuriku stožeru vijećali i odlučili: moramo napasti Laburiste, odnose nam previše glasova. I uvjeravaju Milanovića da on mora biti taj koji će građanima Hrvatske objaviti: glas za Laburiste, glas je za HDZ. Javila nam ptičica.

A zašto Kukuriku koalicija pokušava širiti takvu tvrdnju i obmanjivati birače možemo objasnit samo njihovim opsesivnim strahom od Laburista i građana koji nam daju povjerenje. HDZ-a se sigurno ne boje.

1. Laburisti su daleko ozbiljniji i vjerodostojniji kritičari dosadašnjeg kleptokratskog ponašanja HDZ-a od Kukuriku koalicije i to ih ozbiljno smeta.

2. Za razliku od Kukuriku koalicije mi smo jasno rekli da se ZALAŽEMO ZA BOLNE REZOVE, ali prije svega za privilegirane političke, financijske i gospodarske strukture. Tek tada građani, odnosno svi koji žive od svog rada, a ne od kapitala, mogu još odgovornije participirati u teškoćama koje imamo danas, a da bismo sutra svi živjeli bolje.

3. Da, opravdano se Kukuriku koalicija pribojava laburista! Mi nismo isti i oni to dobro znaju. Imamo pravo biti različiti, kao što oni imaju pravo godinama zanemarivati brigu za prava radnika i neravnomjernu raspodjelu društvenog bogatstva, ali zato snose i odgovornost.

4. Laburisti su ozbiljna stranka i nisu spremni za kolaciju s budućom vladajućom koalicijom samo radi fotelja i obnašanja vlasti. Takav stav očito nervira buduće pretendente na izvršnu vlast. Mi želimo biti čiste savjesti produžena ruka građana i njihovih potreba, a ne dio nečije glasačke mašinerije. To smo imali do sada.

5. Funkcioniranje Sabora kroz dvostranačku polarizaciju, koju očito zagovara i Kukuriku koalicija, vodi Hrvatsku u slijepu ulicu oktroirane demokracije. Tko će biti vjerodostojni kritičari postupaka buduće izvršne vlasti? Osramoćeni HDZ nema taj legitimitet, Laburisti imaju i toga se Kukuriku koalicija boji.

6. Da li im smetaju i građani koji nam uporno daju sve veće povjerenje? Trebamo li nezadovoljne građane politikama i političarima koje nude dvije tzv. velike stranke SILOM NATJERATI da drugačije misle? Trebamo li ih kazniti zato što vjeruju Laburistima, a njima uskraćuju povjerenje?

7. Višestranačje je u Hrvatskoj uvedeno nakon vladavine jednoumlja, a demokracija podrazumijeva pravo na različitost i različite političke stavove i ponašanje. Sreća je da to građani znaju bolje od nekih političkih elita.

8. HDZ je Kukuriku koaliciji svojim dugogodišnjim ponašanjem omogućio da ovaj put nisu u stanju izgubiti izbore kao 2007. godine, kada, doduše nisu izašli na izbore u koaliciji, unatoč svom vrlo skromnom aktualnom programu i unatoč svojoj nespremnosti da ozbiljno promijene politiku, a i neke političare u vlastitim redovima. Zato se Kukuriku koalicija ne boji HDZ-a nego Laburista. Boje nas se jer smo vjerodostojni.

9. Boje se jer su pred svima nama teški zadaci. Ako su sposobni izvesti zemlju iz recesije i ako će promijeniti gospodarsku i socijalnu sliku Hrvatske na zadovoljstvo većine građane, onda se ne trebaju nikoga bojati, pa niti Laburista. Podržati ćemo ono što što i sami zastupamo, a sigurno nećemo podržati daljnje socijalno raslojavanje društva i nepravde koje su u Hrvatskoj postale normalne.

I za kraj, ako misle voditi izvršnu vlast kao što se ponašaju u prometu onda je bolje da odmah zovu MMF.

— Dragutin Lesar

| Broj posjeta: 1.991 |

2 komentara u "Glas za Laburiste spašen je glas, i sasvim sigurno nije glas za HDZ!"

  1. I zato ni pod koju cijenu u postizbornu koaliciju sa njima!

  2. hahahhah o vjerodostojnosti možete pričati neukom narodu isti ste ako ne još i gori….

Imate li komentar?