Glas napredne Hrvatske

Kada nakon više od sedam mjeseci od dana podnošenja prijedloga za pokretanje stečaja u Brodogradilištu 3. Maj od strane Financijske agencije – Fine, državni vrh u liku premijera i tri ministra zabrinuto požuri u Rijeku s izjavom da je za spas 3. maja „vrijeme jako bitan faktor“, onda se čovjek ozbiljno mora zapitati gdje je ta Vlada bila do sada i o čemu se tu zapravo radi. A kada taj isti Premijer, koji već godinama
Dan je pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Uistinu zahvalni na svakoj podnesenoj žrtvi i na svim izgubljenim životima zaslugom kojih danas živimo u samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj, moramo se prisjetiti i svih onih koji su vrijeme u kojem se u krvi stvarala naša Hrvatska koristili kako bi „voljenu“ domovinu opljačkali. Dok su majke i supruge zalijevale suzama humke svojih voljenih, u pozadini je nicala jedna druga Hrvatska, korumpirana, nemoralna, koristoljubiva, Hrvatska pljačke,
Kada u „nužnim osvježenjima“ HDZ-ovih ministara nužno osvježeni ministar Marko Pavić zamijeni Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Ministarstvom regionalnog razvoja, postavlja se pitanje kakav problem će Pavić kreirati u novom ministarstvu?! U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava su se već dugo nizali problemi koji su kulminirali katastrofalnom, za ljude nepovoljnom, mirovinskom reformom protiv koje je prikupljeno više od 600.000 tisuća potpisa građana. Ujedno, taj isti „nužno osvježeni“ ministar svoje dojučerašnje suradnike u HZMO naziva neradnicima.

Vrijeme je da Vlada odstupi!

Posted by Gordana Vukoša on 18. srpnja 2019.

0
Hrvatski laburisti – Stranka rada traže da Vlada Andreja Plenkovića odstupi, te da se raspišu novi izbori. Time se pridružujemo strankama oporbe, ali i svim ljudima zdrave pameti kojima je jasno da ovakva vlada koja se bavi ucjenama i manipulacijama, kupoprodajom glasova, vlada u kojoj se nalaze ljudi u najmanju ruku upitnog morala, ali i oni koji bi za svoje aktivnosti morali odgovarati pred zakonom, ne zaslužuje voditi državu. Premijer Andrej Plenković je imao priliku
Gradska organizacija Split, koja je imala svoju kandidatkinju na europarlamentarnim izborima, Miru Morović, nastavlja s radom i to sa novim predsjednikom Slavkom Vladušićem, koji je na osnivačkoj skupštini održanoj 18. lipnja u Splitu jednoglasno izabran za obavljanje časne dužnosti vođenja Gradske organizacije drugog najvećeg hrvatskog grada. Predsjednik  Vladušić  predstavio je svoj program koji će provoditi sa članovima organizacije ali i u izravnom kontaktu sa građanima, upravo onako kako to Laburisti oduvijek i najbolje rade. Svoj

Mjesto i datum rođenja:   Split, 17.01.1950.

 

Obrazovanje:

·         VI. osnovna škola Split

·         Klasična gimnazija Split

·         dipl. inž. fizike, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

·         magisterij iz oceanologije, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

·         Doktorat iz fizike, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

·         Usavršavala sam se na sveučilištima i institutima u Kopenhagenu, Veneciji, Trstu, Montpellier-u, Ispri, Frascati-ju i Barceloni.

Jezici:

·         Engleski

·         Talijanski

·         Francuski

·         Španjolski

·         Njemački

·         Ruski

·         Arapski

 

Članstvo u stranci:

·         Članica sam Hrvatskih laburista-stranke rada od jeseni 2010.g.

·         Predsjednica Splitsko-dalmatinske podružnice 2013.-2018.

·         Povjerenica za SD podružnicu od 2018.

 

Sindikalno djelovanje:

·         Predsjednica Sindikalne podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na Institutu za oceanografiju i ribarstvo u pet mandata.

 

Zaposlenje i dužnosti:

·         Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu (IOR), Laboratorij za fiziku mora-od 1979 do umirovljenja početkom 2016.

·         Voditeljica Laboratorija za fiziku mora, Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Split, 2009-2016.

·         Predsjednica Komisije za oceanografiju pri Vijeću za daljinska istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

          Voditeljstvo projekata:  

·         MZOS-a 2007-2013 Kooscilacije atmosfere i mora važne za ekosustav Jadrana, (001-0013077-1118)

·         Europski projekt dio za Hrvatsku – Mediterranean network to Assess and upgrade Monitoring and forecasting Activity in the region (MAMA, 2002-2005)

·         Project EVR1-2001-00006

 

Predavanja:

Održavala sam predavanja na sveučilištima u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu iz Fizičke oceanografije, Optike mora, Daljinskih istraživanja s primjenom u ribarstvu, Optičke oceanografije te iz Fisheries oceanography (na engleskom jeziku) na međunarodnom Ribarskom obrazovnom centru za zemlje u razvoju (1981-1990).

 

Publikacije:

Objavila sam pedesetak znanstvenih radova od čega 29 u CC publikacijama, nekoliko poglavlja u knjigama i četrdesetak ostalih publikacija.

 

Predstavljala sam:

·         Hrvatsku i IOR na nizu međunarodnih stručnih sastanaka u organizaciji UNESCO-a u Parizu, La Valetti, Rabatu, te na sastancima  MEDGOOS-a u Blanesu i Ateni; pri Mediteranskoj Komisiji za održivi razvoj (Genova) i pri Jadransko-Jonskoj inicijativi-Sekcija održivi razvoj u Splitu.

·         Fokalnu točku za Hrvatsku, Međuvladine oceanografske komisije (IOC) (1990-2015) te bila Koordinator za Hrvatsku za MEDGOOS

Evaluirala sam:

·         pedesetak znanstvenih projekata Europske Komisije iz okvira FP5, FP6, FP7 i H2020 (Space, Environment i IF Marie-Curie).

·         nekolicinu doktorskih projekata Latvijske agencije za razvoj obrazovanja.

Sudjelovala :

·         u radu komisije za reakreditaciju nekolicine sveučilišta u Hrvatskoj, MZOS, 2012.

·         na dvadesetak međunarodnih kongresa i u nizu međunarodnih oceanografskih projekata. Sudjelovala sam u organiziranju međunarodnih radionica i konferencija organizacija EARSEL, MEDILS i NATO te sudjelovala u znanstvenim radionicama u Trstu, Ispri, Splitu, Kochi-u.

Recenzije:

Recenzirala sam desetke radova za razne međunarodne i domaće časopise

Sudjelovala :

·         u izradi pedesetak studija i elaborata Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

·         na četrdesetak oceanografskih krstarenja uključujući međunarodna krstarenja.

Članstvo u profesionalnim udruženjima:

·         CIESM

·         PORSEC

·         EGS

·         AMS

·         EUROCOAST

·         OSA

·         HMD