Vukovarsko-srijemski Laburisti samostalno izlaze na lokalne izbore

Hrvatski laburisti – Stranka rada, podružnica Vukovarsko-srijemske županije na lokalne izbore izlaze s listom za županijsku skupštinu, a našu listu čine uglavnom mlade osobe, od kojih je većina prvi put u svijetu politike. Nezadovoljni stanjem u županiji, odlučili smo stvari uzeti u svoje ruke i biti ta promjena koju želimo, kako sebi, tako i svojim sugrađanima, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvatskih laburista gdje su govorili o predstojećim izborima u svibnju.

Za njih je važna zastupljenost žena na listama, kažu Laburisti, ali na lokalnim izborima ponovno na listama neće biti dovoljno žena osim na listama Laburista, koji su jedini ispunili kvotu od minimalno 40 posto.

– Mi ne čekamo silu zakona jer smatramo da žene već danas trebaju imati ravnopravne uvjete u društvu. Na listama Hrvatskih laburista za sva predstavnička tijela bit će ukupno 42,58 posto žena. Na listama za predstavnička tijela županija zastupljenost žena iznosi 44,04 posto, na listama za gradska vijeća ovaj udio čini skoro 42 posto žena, a na općinskim listama Laburisti imaju 42,11 posto žena. Hrvatski laburisti na ovim lokalnim izborima kandidiraju ukupno 106 kandidata za načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike od kojih su 32 žene ili 30,2 posto – kaže Marina Budimir dodajući kako je od 41 kandidata na županijskoj listi Laburista, 18 žena.

Izvor: http://www.vecernji.hr/vijesti/vukovarsko-srijemski-laburisti-samostalno-izlaze-lokalne-izbore-clanak-523740

| Broj posjeta: 600 |

Želite li komentirati? Objava: "Vukovarsko-srijemski Laburisti samostalno izlaze na lokalne izbore"

Imate li komentar?