Probudit ćemo uspavanu ljepoticu, moćnu Slavoniju! (video)

Miroslav Varga, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih predavača iz oblasti informacijskih tehnologija, jedini Googleov ovlašteni trener u regiji i nositelj svih Googleovih certifikata, kao kandidat za župana Osječko-baranjske županije pred birače izlazi s novim, naprednim razvojnim konceptom aktiviranja slavonskih potencijala nasuprot vladajućem inatu i netrpeljivosti prema ‘Zagrebu’.

Slavonija je uspavana ljepotica koju moramo probuditi i svima pokazati koliko je moćna te što sve može ponuditi mladim ljudima kako vlastitu perspektivu više ne bi tražili daleko od nje, rekao je Varga na današnjem predstavljanju kandidata Hrvatskih laburista – stranke rada za župana, zamjenika župana i nositelja liste za županijsku skupštinu OBŽ.

Podsjetio je kako se Osijek danas na karti Hrvatske doživljava kao ‘silicijska dolina‘ i nešto najbolje što Hrvatska ima u oblasti informacijskih tehnologija, u čemu vidi ogroman razvojni potencijal koji će on i njegov tim znati staviti u funkciju.

Iako je u najvećem dijelu radnog vijeka bio poduzetnik i punio javne proračune, prije desetak godina kao pročelnik županijske Agencije za razvoj bio je pokretač brojnih poduzetničkih, gospodarskih i obrtničkih projekata.

Desetine milijuna kuna proračunskih sredstava što ih je plasirao u ideje koje su bile često ispred svoga vremena, uvijek su ulagane transparentno i iza sebe nije ostavio nikakve repove niti sumnje u bilo kakve nezakonitosti, što će mu biti dodatna referenca u izbornoj utrci.

Antun Kapraljević, bivši saborski zastupnik HNS-a iz Našica, poznat po pitanju Ivi Sanaderu: ‘Gospodine premijeru, koliko je sati?‘, vraća se u aktivnu politiku jer mu se ‘gadi političko reketarenje, ucjenjivanje i zastrašivanje na svim razinama‘.

Kaže da mu je dosta političke podobnosti i pripadnosti određenim skupinama kao uvjeta bilo kakvog napretka u životu, da želi spriječiti rasprodaju nacionalnog bogatstva i suvereniteta koja se najavljuje te pripremiti građane za skori ulazak Hrvatske u EU.

– Plašim se da ćemo kavu plaćati u eurima, a plaće dobivati u kunama, dakle cijene će nam nominalno ostati iste, samo izražene u eurima. Slavonija je posljednjih deset godina ostala bez 25.000 stanovnika, a u nekoliko ovogodišnjih mjeseci dobili smo 4.300 nezaposlenih više. Slavonija je nekada mnogima bila utočište zbog hrane, sigurnosti i lijepog života, a danas Slavonci odlaze trbuhom za kruhom na jadransku obalu i dalje, a ulaskom u EU rastrčat će se po Europi. Zato sam se vratio u politiku kako bih pomogao to spriječiti, zaključio je Kapraljević, poznat i kao prvi v.d. predsjednika saborskog Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Kandidat za zamjenika župana, Vladimir Cindrić, najavio je skoro predstavljanje izbornog programa pod sloganom ‘Novi ljudi, nova politika‘, čime će nastojati promijeniti negativne trendove u regiji.

– Na izbore izlazimo samostalno. Želimo vratiti ugled politici, koja nam je poslanje i čast, a ne posao. Živimo od svoga rada i razumijemo potrebe običnog čovjeka koji želi pošteno živjeti od svoga rada, ponovio je temeljna načela Laburista koji danas imaju 160 ogranaka i na izbore izlaze s više od tri tisuće kandidata, među kojima više od 42 posto žena.

Izvor: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=43466#ixzz2N9DQNarz

| Broj posjeta: 747 |

Želite li komentirati? Objava: "Probudit ćemo uspavanu ljepoticu, moćnu Slavoniju! (video)"

Imate li komentar?