POŽELJNI PARTNERI: Svih ih traže, a laburisti izlaze samostalno

Šest mjeseci prije lokalnih izbora stvari su se na političkoj sceni počele zahuktavati, kad su u pitanju pred i post izborne koalicije. Biraju se adekvatni politički partneri jer vrlo mali broj stranaka ima namjeru samostalno izlaziti na izbore, što se smatra vrlo hrabrim potezima.

To je pak namjera i Hrvatskih laburista koji su unatoč toj kategoričkoj odluci, vrlo tražena „roba“ za formiranje koalicija.

Neće mrvice

Tako je i na lokalnim razinama pa i u Zadru, a kako doznajemo, ovdašnje su laburiste kontaktirali gotovo sve političke stranke.

Potvrdio nam je to i predsjednika zadarskih laburista, Drago Čulina, koji nam je kazao kako je imao puno poziva za susrete, odnosno razgovore, bez obzira što su namjere laburista jasna – samostalno na izbore.

– Imao sam razgovore sa gotovo svima. Kažem, gotovo sa svima, odnosno onima koji su meni poznati ili sa strankama. Valja pokušati razgovarati unatoč tome što nikakva koalicija ne dolazi u obzir. Mi smo ozbiljna stranka koja ima svoj program okrenut malom čovjeku, ugnjetavanom čovjeku. Vodimo računa o tim ljudima, odnosno o sirotinji, a to je u ovom trenutku pola države – bio je izričit Čulina.

Razlog zbog kojeg se ne žele opredijeliti je vrlo konkretna. Naime, nisu zadovoljni načinom na koji je HDZ vodio državu proteklih godina, ali ni s onim što je postigla, odnosno nije postigla vladajuća koalicija u ovih godinu dana.

– Od ove smo koalicije puno očekivali da pokrenu državu, ali ovog je trenutka jasno da ta vlast o narodu uopće ne misli. Građani to vide i razočarenje je takvih razmjera jer se bore i boje za vlastitu egzistenciju. Zbog toga se sve više okreću laburistima jer imamo program – pojasnio je ovaj zadarski laburist.

Činjenica je da su laburisti stranka koju bi svatko od stranaka lijevih i desnih, te centra imao u svom timu.

– Svi bi htjeli s nama, a mi nećemo jer želimo izaći na izbore jer smo jaka stranka i imamo podršku i želimo se još razvijati. Ne možemo postići više ako ćemo se „utapati“ s bilo kime. Nećemo mrvice i nećemo varati narod – dodao je.

Vrlo velika su očekivanja od laburista, smatra Čulina nadalje, i zbog toga insistiraju na samostalnom izlasku na lokalne izbore.

Posebice ih u tome ohrabruje i rejting kojeg imaju, odnosno posljednje ankete popularnosti prema kojima imaju 10,7 posto podrške. Namjera im je da do izbora dostignu 12, pa i više posto.

Iako je ostavljena mogućnost za postizborne koaliranje, u ovom trenutku ne razmišljaju o tome, već će se odgovor na to pitanje dati kad dođe vrijeme, ustvrdio je Čulina.

Naime, neće opstruirati sastavljanje lokalne vlasti, ako dođe do tog trenutka, ali će to učiniti ukoliko suprotna strana prihvati sve najvažnije laburističke smjernice.

Bez podrške drugima

Što se tiče njihovih kandidata za gradonačelnika i župana, Čulina kaže da ukoliko ih i ne bude, da neće podržati nečije tuđe.

– Nećemo podržati neke druge kandidate nego samo svoje, pa i ako ne budemo imali negdje kandidate, nećemo nikome sugerirati za koga da glasuju, već je to autonomna odluka svakog građanina – istaknuo je Čulina.

Kako nam je rekao, imat će kandidate za Županijsku skupštinu te za gradska vijeća Zadra, Benkovca i Biograda.

– Teoretski se može dogoditi da nemamo svoje kandidate za gradonačelnika i župana, već radije da imamo kvalitetne kandidate za gradska vijeća i Županijsku skupštinu – zaključio je Čulina.

Izvor: http://www.voxportal.hr/vijest/svih-ih-traze-a-laburisti-izlaze-samostalno/27750.html

| Broj posjeta: 973 |

Želite li komentirati? Objava: "POŽELJNI PARTNERI: Svih ih traže, a laburisti izlaze samostalno"

Imate li komentar?