Negri: Pola plaće gradonačelnika dat ću socijali

“Ukoliko budem izabran za gradonačelnika, u što ne sumnjam, radit ću za pola plaće, a drugu polovicu namijeniti socijalnom programu. Time želim poručiti da je dosta s pretjerano visokim primanjima dužnosnika u odnosu na radnike u realnom sektoru”, obećao je William Negri, aspirant Hrvatskih laburista – Stranke rada za prvog čovjeka Labina, na današnjoj konferenciji za novinare.

Stranačku listu za Gradsko vijeće nosit će saborska zastupnica Nansi Tireli, a predstavljeni su i kandidati za zamjenika gradonačelnika Edina Okanović i Ivan Batelić.

– IDS-ov sustav vođenja grada je urušen. Vladajući su izgubili svaku mjeru, otuđili se od građana, jedini im je cilj zadržati fotelje, poslove, aute i druge beneficije. To je razvidno na svakom koraku, počevši od namjere da koaliraju sa svime i svakime. Šačica ljudi dvojbenih sposobnosti već 20-ak godina žari i pali općinom, misleći da je obnašanje političke vlasti posao ne neodređeno vrijeme. Njihovu bahatost treba kazniti, ustvrdio je Negri, nezavisni gradski vijećnik i friški predsjednik ogranka Laburista.

Teze je ilustrirao primjerom predsjednika Gradskog vijeća Valtera Poropata koji, kako je kazao Negri, osim 2.500 za tu funkciju te 2.000 kuna kao član Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka, prima i desetak i više tisuća kuna direktorske plaće u Ireni, “u samo za njih stvorenoj agenciji”.

Negri je istaknuo da, za razliku od političke kaste, IDS-a i SDP-a, koji se bezrazložno nazivaju demokratskim, odnosno socijalnim, te Kajina koji prodaje maglu nakon što se otrijeznio od 20-godišnjeg bančenja s Jakovčićem, Laburisti u fokusu imaju očito zaboravljenog običnog čovjeka. Svježim konceptom žele građanima omogućiti da zaista upravljaju gradom i svojim novcima.

– Nismo svi jednaki, pa neki mogu sve, a drugi ništa. Važno je pitanje odgovornosti. Gađani moraju biti partneri, a ne kao sada otežavajuća okolnost vlasti. Danas praktički rade za javne proračune te su izgubili povjerenje u politiku, rekla je Tireli, po kojoj je osnovni problem Labina taj što nema jasnu strategiju razvoja pa svaštari.

Okanović se, pak, požalila da u svome gradu nije imala temeljno ustavno pravo na rad i slobodu rada, pa je posao, kao diplomirana pravnica, pronašla u Rijeci. Zalaže se da se u Labinu, za koji veli da je neprepoznatljiv, slijepo crijevo Istre, osiguraju okolnosti za ostanak mladih koji će biti okosnica njegovog razvoja.

Predsjednica saborskog odbora za ravnopravnost spolova oštro je osudila izbacivanje bivše premijerke Jadranke Kosor iz HDZ-a zbog činjenice da joj je stranačko vijeće časti presudilo, između ostalog, i radi neaktivnosti. “Ovdje se ne radi samo o političkoj, unutarstranačkoj odluci, već čistom obliku diskriminacije. Kada je neki političar osuđen za nerad i zbog toga izbačen iz stranke?”, retorički se upitala Tireli, izrazivši bojazan da će i žene u poduzećima početi otpuštati uz slična objašnjenja, a da nitko neće objasniti po čemu su to neradnice. (I. RADIĆ)

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/negri-pola-place-gradonacelnika-dat-cu-socijali-388291

| Broj posjeta: 708 |

1 komentar u "Negri: Pola plaće gradonačelnika dat ću socijali"

  1. Gđo Tireli veliko bravo, ovakve stavove treba zastupati svaka političarka i žena!
    Samo naprijed laburisti!!!!

    Silvija Dološić mag.iur.
    Ogranak Osijek

Imate li komentar?