Ministre Jovanoviću, sram Vas bilo!

Splitski Laburisti uputili su priopćenje u kojem se osvrću na situaciju oko OŠ Pujanke. Priopćenje naslovljeno “Ministre Jovanoviću, sram Vas bilo!”, koje je potpisao Milan Štrljić, predsjednik splitskog ogranke Hrvatskih laburista, prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski laburisti – Stranka rada ogranak Split je u više navrata pokušavao skrenuti pozornost javnosti na problem roditelja i djece, koja bi trebala pohađati, osnovnu školu Pujanke. Priopćenje smo uputili 23. 01. 2013. i 26. veljače 2013. upozoravajući na činjenicu da su djeca i roditelji postali taoci neodgovornih izvođača na istoimenoj školi koje nadležno Minstarstvo iz tko zna kakvih razloga štiti.

Nakon posjeta ministra Jovanovića dana 22. veljače 2013. osnovna škola Pujanki i situacija oko nje i dalje ostaju ogledni primjer nebrige za djecu, roditelje i općenito stanovnike Splita, odnosno građane Hrvatske. Nakon obilaska gradilišta, ministar je kazao da radovi na Osnovnoj školi Pujanki mogu biti gotovi za 45 dana, te će škola za đake biti spremna na početku sljedeće školske godine čime je ponovno sebi skočio u usta, nepristojan izraz bi bio i da je lagao.

Do sada su ili ministar ili predstavnici Grada medijima ili na službenim web stranicama davali određene rokove (srpanj 2012., 25. listopada pa 26. studenoga 2012., ili 21. siječnja 2013. što je početak drugog polugodišta). Tada su svi prolijevali suze nad sudbinom tvrtke izvođača koja je već godinama gotovo ekskluzivni partner resornom ministarstvu i gradovima u gradnji škola i dvorana u vrijednosti više stotina milijuna kuna.

Pri tome se ne osvrću na činjenicu da je u velikom broju slučajeva višestruko probila rokove, nekvalitetno obavila poslove i ostavljala financijske dubioze prema radnicima podizvođača

Nakon niza lažnih obećanja, Hrvatski laburisti Ogranak Split poručuju Ministru Jovanoviću: ‘Ministre, može Vas biti sram!’. Još ste jednom pokazali nebrigu i nezaintersiranost za sudbine djece koja, radi Vaše neodgovornosti, nemaju osigurane uvjete da svoje najljepše, đačko doba, provedu u svojoj osnovnoj školi.

Ovim putem podržavamo roditelje da iskoriste sva svoja zakonska prava (bojkot nastave, prosvjed) da bi svojoj djeci osigurali sigurnije djetinjstvo.

Mi, Hrvatski laburisti-stranka rada, Ogranak Split smatramo da Split ne zaslužuje ovakav bezobrazluk i drskost koja je postala uvriježena praksa odgovornih u Gradu i Vladi”, zaključuje na kraju priopćenja Milan Štrljić. predsjednik splitskih Laburista.

Izvor: http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/115446/Laburisti-o-Pujankama-Ministre-Jovanovicu-sram-Vas-bilo.aspx

| Broj posjeta: 462 |

Želite li komentirati? Objava: "Ministre Jovanoviću, sram Vas bilo!"

Imate li komentar?