Laburisti: Ne želimo Istru kojom vladaju PR agencije

“Vladajući IDS pred izbore sustavno pokušava manipulirati građanima zastrašujući ih plasiranjem teza da Istri prijeti stabilizacija ako oni ponovno ne osvoje vlast. No, činjenica je da tek promjenom vlasti u Istri može zaživjeti demokracija”, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare kandidat Hrvatskih laburista za župana Ticijan Peruško.

Naglasio je da je došlo vrijeme da se prestane upravljati putem PR agencija i spinova te da svojom kandidaturom za župana i izlaskom na lokalne izbore laburisti nastoje na ovom području doprinijeti multipolitičnost, što, tvrdi, dosad nije bio slučaj. Naglasio je da IDS već duže vrijeme pokušava isprovocirati umjetni sukob sa Zagrebom i Rijekom, s tendencijom da se sukobi prošire i na druge gradove, a sve ne bi li zadržali vlast pod svaku cijenu.

– Primjerice, zastrašivanja oko ukidanja županije i spajanja s riječkom regijom samo dodatno potenciraju sukob; takvi stavovi idu u korist onih koji ih plasiraju. Odavno je vladajuća politička opcija u Istri zaboravila na građane, kojih se sjete samo u predizborno vrijeme, veli Peruško.

Naglasio je da laburisti žele modernu i europsku Istru, koja surađuje s ostalim županijama i razvija se kroz nove projekte. Dodao je i da je došlo vrijeme da se stane na kraj insceniranim sukobima koji su utemeljeni samo na paničnom zadržavanju vlasti.

– Ne želimo regiju u kojoj vladaju interesne skupine, u kojoj se rasprodaje imovina i nude prazna obećanja, a bogate se samo pojedinci, dok većima građana strahuje za svoju egzistenciju. Naša se vizija temelji na Istri u kojoj su resursi dostupni svim gradovima, neovisno o političkom uvjerenju, zaključio je Peruško. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/laburisti-ne-zelimo-istru-kojom-vladaju-pr-agencije-385180

| Broj posjeta: 702 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Ne želimo Istru kojom vladaju PR agencije"

Imate li komentar?