Jaroslav Pecnik – kandidat laburista za osječkog gradonačelnika (audio)

OSIJEK, 24. siječnja 2013.(Hina) – Kandidat Hrvatskih laburista za osječkog gradonačelnika na lokalnim izborima bit će sveučilišni profesor i publicist Jaroslav Pecnik, izvijestili su danas osječki ogranak i predsjednik Dragutin Lesar.

Na predstavljanju kandidata Pecnik je kazao da Osijek, prema ekonomskim i socijalnim pokazateljima, u posljednjih 20 godina stalno nazaduje i sve se više provincijalizira te da se tome mora stati na kraj.

Ustvrdio je da je Osijek već 20 godina “talac potpuno pogrešne i promašene politike” te da je u “ovome gradu još uvijek na vlasti pravomoćno osuđeni ratni zločinac, koji je, čak i kada nije u gradu, stvarni gradonačelnik i župan”.


Jaroslav Pecnik (Pixsell)

Moramo provesti depolitizaciju lokalne samouprave, velik broj ljudi je zanemaren, jer ne žele biti stranački podobni. Snaga grada su poštenje, vjerodostojnost i znanje, pa želimo da nam građani budu saveznici u promjenama, koje će omogućiti da ovo bude sredina otvorena za sve sposobne i obrazovane ljude, poručio je Pecnik.

Kandidat za dogradonačelnika Bruno Zorić ocijenio je kako je ovome gradu podobnost nadvladala sposobnost te da je Osijek postao “rob sitnim i uskim stranačkim interesima te nesposobnim i nepoštenim pojedincima”.

Predsjednik Dragutin Lesar kazao je kako je stranka do sada kandidirala šest kandidata za župana i 17 za gradonačelnike, a da će, prema dosadašnjim podatcima, izborne liste za predstavnička tijela imati u 129 općina i gradova i 19 županija.

Istaknuo je kako su svi ogranci i podružnice odlučili na izbore ići samostalno, bez ulaženja u predizborne koalicije, iako je, kako tvrdi, “bilo pritisaka, posebice od SDP-a”, ne samo u Zagrebu, nego i u drugim velikim gradovima, pa i “amoralnih ponuda” za koalicije, ali su se ogranci tome oduprli.

“Samostalan izlazak na izbore je izraz samopouzdanja i vjere u sebe. Zamjerali smo nam da nismo spremni preuzeti odgovornost, da nemamo prepoznatljive ljude, ali sada kada imamo kandidate boje se da ćemo im uzeti glasove”, ocijenio je Lesar.

Ustvrdio je kako laburisti nisu populisti te da su ostali dosljedni svojim stavovima te “vjerodostojni u zastupanju političkih interesa građana, a ne političke elite te financijskog i bankarskog lobija, koji je zarobio ne samo državu, nego i građane ove zemlje”.

Ako su građani zadovoljni s onim gdje i kako žive, neka ostanu kod kuće i neka dopuste da drugi odlučuju u njihovo ime. Ako su nezadovoljni, ne samo Osijekom, nego i hrvatskom politikom u cjelini, onda nitko osim birača ne može promijeniti političare i politiku, poručio je Lesar.

(Hina)

| Broj posjeta: 1.300 |

Želite li komentirati? Objava: "Jaroslav Pecnik – kandidat laburista za osječkog gradonačelnika (audio)"

Imate li komentar?