Zadarski Laburisti ogorčeni kadroviranjem Vlade (audio)

Zadarski laburisti prozvali su vladajuću koaliciju zbog stranačkog kadroviranja u javnim poduzećima navodeći kao primjer zapošljavanje Vesne Sabolić, predsjednice Županijskog odbora HNS-a na mjesto referenta u zadarskoj Elektri.

Ovo nije ništa novo ali smo očekivali da će se dolaskom nove vlasti ponašati socijalno pravednije – kazao je predsjednik zadarskog ogranka Hrvatskih laburista Drago Čulina. U zemlji u kojoj je nezaposlenost 17,8 posto, a svaki dan 500 ljudi ostaje bez posla dok intelektualci odlaze u prekooceanske zemlje, zaposliti se može, ustvrdio je Čulina, jedino ako pripadaš stranci koja je na vlasti. Za mjesto referenta u zadarskoj Elektri bilo je, navodi, 40 pravovaljanih molba.

Kad vladajući kažu kako im je narod ukazao povjerenje, odnosno kako oni preuzimaju odgovornost za funkcioniranje države u čijem su sklopu i javna poduzeća, onda očito ne misle samo na odgovorne kao što su menadžeri, vrhunski stručnjaci i kreatori kojima oni vjeruju, nego očito i referenti, možda tajnice, dostavljačice, spremačice… i druga časna ali ne osobito utjecajna zanimanja u kojima država ne bi smjela posredovati. Izražavamo ogorčenje i nećemo dozvoliti da ovaj slučaj bude zaboravljen.

Izvor: HRT

Mediji o temi:
>> http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/189555/Default.aspx
>> http://www.zadarskilist.hr/clanci/04102012/culina-mozemo-prihvatiti-postavljanje-direktora-ali—zar-i-referenta

| Broj posjeta: 759 |

Želite li komentirati? Objava: "Zadarski Laburisti ogorčeni kadroviranjem Vlade (audio)"

Imate li komentar?