VARAŽDIN Kolarić i Lukavečki napustili sjednicu jer Grad nije riješio problem bolesne Monike Hajdin

Gradski vijećnici Hrvatskih laburista Božidar Kolarić i Jadranka Lukavečki napustili su današnju sjednicu Gradskog vijeća kako bi se solidalizirali s Monikom Hajdin, 15-godišnjom djevojčicom koja boluje od skolioze i spinalne mišićne atrofije.

Još prije desetak godina majka i baka Monike Hajdin uputile su apel da se u njihovoj zgradi u Ulici Zrinskih i Frankopana uredi dizalo ili da zamijene svoj stan za stan u prizemlju ili u zgradi koja ima dizalo. No, taj problem još uvijek, unatoč svim apelima i molbama, još uvijek nije riješen.

Monika i njena obitelj naime žive na četvrtom katu, a s obzirom da se Monika može kretati samo u invalidskim kolicima, majka i baka ju moraju nositi svaki put kad mora ići u školu ili kod liječnika.

– Prije desetak godina Monika je bila teška ko štruca kruha, a danas ima 15 godina i 35 kilograma. Baka je nedavno obavila operaciju na srcu, a majka ima ozlijeđenu kralježnicu tako da, ako se dogodi da susjeda nema kod kuće ili nisu u prilici pomoći, Monika je primorana ostati zarobljenik u vlastitom domu – istaknuo je na današnjoj sjedniciGradskog vijeća gradski vijećnik Božidar Kolarić.

Današnjoj sjednici prisustvovale su i majka i baka Monike Hajdin,Dubravka Hajdin i Vesna Bošković, no u društvu vijećnika Božidara Kolarića i Jadranke Lukavečki, napustile su sjednicu.

– S nama je danas trebala biti i Monika no završila je u bolnici. Da nju pitate, ona bi vam rekla da me smatra prijateljem, a ja svoje prijatelje nikad ne ostavljam na cjedilu i zato kolegica Lukavečki i ja napuštamo ovu sjednicu – poručio je vijećnik Kolarić.

Gradonačelnik Goran Habuš naglasio je da mu je žao što je obitelj Monike Hajdin napustila sjednicu i izvijestio vijećnike o tome što je dosad napravljeno.

– Od prošle sjednice Gradskog vijeća, kad sam obećao da će taj problem biti riješen, održali smo četiri sastanka i pokrenuli rješavanje tog problema. Ali situacija nije baš tako jednostavna. Što se tiče dizala, pronašli smo jedno rješenje no, nećete vjerovati, susjedi su odbili tu mogućnost. Postoji i mogućnost zamjene stanova. Naime, u istoj zgradi Grad u prizemlju ima jedan stan koji je površinom nešto veći, a koji bi bio prikladan za Moniku i njenu obitelj. No, u tom stanu živi stanarka, zaštićena najmoprimkka, koja za sada odbija tu mogućnost iako smo joj ponudili da preseli u drugi gradski stan. No, vjerujem da ćemo uspjeti s njom to dogovoriti i da ćemo uskoro riješiti taj problem – poručio je gradonačelnik.

Izvor: http://varazdinski.rtl.hr/politika/laburisti-napustili-sjednicu-jer-grad-nije-rijesio-problem-bolesne-monike-hajdin

| Broj posjeta: 316 |

Želite li komentirati? Objava: "VARAŽDIN Kolarić i Lukavečki napustili sjednicu jer Grad nije riješio problem bolesne Monike Hajdin"

Imate li komentar?