U vodstvo kaštelanskih laburista izabrana mlada heroina Katarina Prungl

Laburisti Kaštela: Sretni smo što nam je tako nesebična i požrtvovna žena dala svoje povjerenje

Kažu da su mladi apolitični i nezainteresirani za zbivanja u društvu. Ali, iz slijedećeg primjera možemo jasno vidjeti da to nije točno. Pitali smo Katu što ju je navelo na to da pristupi baš k nama. Rekla je da ne može na kavici komentirati i s pravom kritizirati stanje u državi, a ništa ne poduzimati. Iz radničke je obitelji i pored ostalog privukao ju je i naziv naše stranke-Stranke rada. Odlučila je aktivno djelovat i dati svoj maksimalni doprinos.

Za one koji još ne znaju, Katarina je ove zime, na putu prema svom radnom mjestu na trajektu, u splitskoj trajektnoj luci ugledala automobil koji tone. Skočila je u hladno more i izvukla dvoje preplašenih putnika. Riskirajući vlastiti život, krhka je djevojka spasila dva života i pokazala humanost na djelu.

Naša samozatajna, ali hrabra i odlučna Kate svojim je hrabrim činom zaslužila kandidature za pothvat godine, predložene od Splitsko-dalmatinske županije i vatrogasne zajednice, jer Kate je i dugogodišnja članica DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca. Od svojih radnih kolega pomoraca predložena je za Plavu vrpcu Vjesnika, pomorsku nagradu za spašavanje ljudi na moru.

Vrijedna Kate je pri završetku studija koji sama financira od svoje radničke plaće. Želi postati zapovjednica broda. Uvjereni smo da će to i ostvariti. Radujemo se jer znamo da će se naša kaštelanska laburistica Kate, zajedno sa ostalim članstvom maksimalno potruditi i naša skoro potonula Kaštela pokušati spasiti od utapanja. Ponosni smo što je imamo.

| Broj posjeta: 944 |

1 komentar u "U vodstvo kaštelanskih laburista izabrana mlada heroina Katarina Prungl"

  1. Dobro nam došla Kate!

    Anica,

    Trogir

Imate li komentar?