Split: Kako su škole za vrijeme Kukuriku koalicije postali tuneli iz vremena HDZ-a

Djeca i roditelji postali taoci neodgovornih izvođača na osnovnoj školi Pujanke koje nadležno ministarstvo iz tko zna kakvih razloga štiti.

Nakon posjeta ministra Jovanovića dana 22. veljače 2013. osnovna škola Pujanki i situacija oko nje i dalje ostaju ogledni primjer nebrige za djecu, roditelje i općenito stanovnike Splita, odnosno građane Hrvatske. Nakon obilaska gradilišta, ministar je kazao da radovi na Osnovnoj školi Pujanki mogu biti gotovi za 45 dana, te će škola za đake biti spremna na početku sljedeće školske godine čime je ponovno sebi skočio u usta, nepristojan izraz bi bio i da je lagao.

Do sada su ili ministar ili predstavnici Grada medijima ili na službenim web stranicama davali određene rokove (srpanj 2012., 25. listopada pa 26. studenoga 2012., ili 21. siječnja 2013. što je početak drugog polugodišta. Ministar ponovno potvrđuje ustaljenu praksu vladajuće garniture kojom se omogućuje da raznorazni muljatori i kvazi-privatnici godinama izvlače novac iz državnog proračuna. Kao što su se tuneli, za vrijeme vladavine HDZ-a, bojali i prebojavali po nekoliko puta, a novac je za te radove uredno isplaćen i podijeljen, tako se može očekivati i da će Kukurika koalicija, ‘prebojavanje’ i uređivanje koje je probilo sve do sada predviđene rokove, uredno preplatiti novcima poreznih obveznika.

Kao što smo i predvidjeli u prijašnjem priopćenju budućnosti dovršetka škole se čini sve neizvjesnijom. Kaos u životu djece se nastavlja, potaknut ovom i drugim brojnim i ishitrenim odlukama ministra. Ta neizvjesnost uključuje i roditelje. Sve ovo je rezultat činjenice da su ministarstvo i grad pristali biti taoci ucjena po tipu „sad smo tako blizu dovršetka bila bi šteta raskinuti suradnju“.

Mi, Hrvatski laburisti-stranka rada, Ogranak Split smatramo da Split ne zaslužuje ovakav bezobrazluk, da ga nebriga odgovornih u Gradu i Vladi i dalje žrtvuje u korist privatnih interesa.

Milan Štrljić
Predsjednik ogranka Split

| Broj posjeta: 752 |

Želite li komentirati? Objava: "Split: Kako su škole za vrijeme Kukuriku koalicije postali tuneli iz vremena HDZ-a"

Imate li komentar?