Sjever Hrvatske nema ni jedno od čak dvadesetoro ministara!?

Laburisti Varaždinske županije čestitaju novoj Vladi na izboru i nadaju se da će Vlada početi s radom i to punim tempom odmah. Ono što bode u oči je sustavno zanemarivanje sjevera Hrvatske i to upravo kod formiranja nove vlade.

„Kad se pogleda koncentracija ministara po pojedinim regijama sve je apsolutno jasno. Nevjerojatno je da nas zovu „lokomotivom“, da nam tepaju kako smo konkurentni, a da u isto vrijeme nemamo ali baš niti jednog ministra iz našega kraja.

To je vrlo jasna poruka i nastavak kontinuiteta zatiranja ovog kraja. I naravno da će prioriteti biti Pelješki most, problematika otoka i mandarina, dok smo mi u ovom kraju, kao što smo to više puta i rekli, ‘trinaesto prase’. Ovaj će kraj i dalje biti oaza za radno intenzivnu industriju gdje su iznimno niske plaće pa onda i mirovine. I htjeli mi to priznati ili ne, radnim ljudima ovog kraja je Jadran, iz kojeg dolazi najviše ministara, sve dalji“, ističe predsjednik varaždinske Županijske organizacije Laburista Božidar Kolarić.

Ovakav ustroj vlade Hrvatski laburisti – Stranka rada doživljavaju kao uvredu za sjever države, no, dodaju, to nije ništa novo.

„Isto tako teza da ćemo možda dobiti nekakve tajnike ili zamjenike govori sama po sebi dovoljno. Jer kada iz jedne čitave izborne jedinice po procjeni mandatara nema sposobnog čovjeka da bi obnašao dužnost ministra, dok na potezu od Splita do Dubrovnika imamo njih osam, što bi još trebalo dodati?“, pita se Kolarić. (JL)

| Broj posjeta: 823 |

1 komentar u "Sjever Hrvatske nema ni jedno od čak dvadesetoro ministara!?"

  1. Još jedan podsijednik od strane nove Vlade tj. 35oo.-kn ili 466,6666 Eurića, što se nigdje ne ističe?
    Sjeverni dio u svim zemljama bi trebao prednjačiti kod nas to je tako ali u skromnosti, pa se izgleda u broju ministara ne UKLAPAMO. ŽIVILA EUROPA ŽIVILA TAKVA #hrvatska. Pozdrav Anton Bartolić

Imate li komentar?