Pulski laburisti: Gradska vlast diže cijene vrtića a istovremeno troši milijune na svjetleće ukrase

„Prijedlogom o povećanju prireza s 7,5 na 12 posto pulska vlast pokazuje potpunu socijalnu neosjetljivost i apsolutnu nebrigu o svojim građanima“, poručili su Hrvatski laburisti – stranka rada na konferenciji za novinare održanoj 12. prosinca. Ističu da je Pula je jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj, grad koji je izgubio osnovne funkcije grada za zadovoljavanje potreba građana, grad koji mladi napuštaju jer nemaju mogućnosti za zapošljavanje i grad koji i svojim izgledom sustavno propada, a svaka investicija košta barem duplo više nego u drugim gradovima.

Damir Ilić, foto Glas Istre

„Grad kome građani očito služe samo kao izvor za namicanje sredstava kroz razne namete“, kažu Laburisti..

Smatraju da poskupljenjem gradskih vrtića, koji su ionako među najskupljim u državi, gradski čelnici pokazuju na kome je najlakše napraviti udar.

„Imaju li oni opće percepciju kako će prosječne pulske obitelji mjesečno izdvajati 700 kuna za vrtić i kako će plaćati ako imaju više djece? Istovremeno u Gradu se izdvajaju milijuni kuna za svjetleće ukrase. Smanjivanje broja studentskih stipendija je zadnja u nizu famoznih odluka koja opet pokazuje da Grad ide u potpuno krivom smjeru. I dok se gradski oci pozivaju na promjene poreznih zakona zbog čega gradovi i općine gube znatna sredstva, pa stoga valjda treba kažnjavati građane, zaboravljaju da se upravo IDS-ov ministar u Vladi mogao pobuniti i glasati protiv Zakona o porezu na dohodak. Ovako ispada da gradonačelnik Pule ujedno predsjednik IDS-a ne zna što mu radi stranački kolega i ministar u Vladi od kojeg nismo ni riječi čuli da se zauzeo za gradove koji su sada prisiljeni tu razliku prebijati preko leđa građana. Njihov ministar u Vladi podržava i klima glavom na promjene zakona a njegov kolege u Istri krive Zagreb. Jedina konstanta je prebacivanje krivnje na Zagreb. IDS načelu s pulskim gradonačelnikom participira u Kukuriku koaliciji, pa je nejasno da li ta koalicija i dalje funkcionira samo na papiru ili IDS kao relevantan koalicijski partner ima prostora založiti se za promjene koje smatra nužnim. Licemjerno je kalkulirati i biti dio koalicije samo radi prividnog opstanka na vlasti. Istovremeno u Gradu Puli u svim gradskim djelima zaposleno je ogroman broj stručnih suradnika prve i druge razine, savjetnika, pomoćnika, a jedna od funkcija je i “referent III razine za evidenciju obrade podataka“! Koliko je u ovom mandatu pulske vlasti “otvoreno” novih radnih mjesta, tko su ti ljudi i po kojim su kriterijima zaposleni i zašto se tu ne štedi?“ pitaju Laburisti.

Poručuju da he gradska uprava trebala ranije poduzeti mjere štednje te na svom primjeru pokazati socijalnu osjetljivost, smanjiti plaće svim zaposlenicima grada i gradskih poduzeća. Napominju da u Puli danas nema novaca za besplatne udžbenike, cijene vrtića dižu se u nebo, a prema svemu sudeći rast će i ostale usluge.

„Grad je totalno izgubio kompas i jedno oko čega se ovih dana vodi briga, je kada će zasvijetlili kugla na Forumu“, zaključuju Hravtski laburisti – Stranka rada.

Izvor: http://www.istarski.hr/node/16215

| Broj posjeta: 428 |

1 komentar u "Pulski laburisti: Gradska vlast diže cijene vrtića a istovremeno troši milijune na svjetleće ukrase"

  1. Trošio sam 100 lit goriva po cijeni 10 kuna sada trošim istu kolićinu po cijeni 9 kn i gospodin Lalovac se buni za onih 10 kn što gubi a ja kažem budete li još snizili cijenu goriva ja ću se više voziti pa ću potrošiti 110 lit goriva pa ću obići jednu mušteriju više da uz put i onaj drugi otvori posao – znači li to stagnaciju ili napredak ministre.? Više kilometara uz manju cijenu! A ako su suhe ceste još bolje!

Imate li komentar?