Pružni prijelaz kod Malina čeka nove žrtve

Hrvatski laburisti poručuju odgovornima u HŽ-u da umjesto podizanja direktorskih plaća, podignu konačno rampu na pružnom prijelazu kod Malina (Lužani) i spase nečiji život

Na trogodišnjicu tragedije u Rudinama Laburisti Brodsko-posavske županije iz općine Oriovac i Brodski Stupnik održali su presicu na prijelazu Lužani-Malino upozoravajući na nedopustivu indolenciju odgovornih za sigurnost putnika i prolaznika na pružnom prijelazu kod Malina koji još uvijek, unatoč stradalima, nema rampu.

Svi vlakovi koji prolaze bez obzira bili putnički, brzi ili IC moraju stati u Lužanima, kako bi se izbjegla moguća tragedija. Umjesto da automobili čekaju prolazak vlaka, u ovom slučaju vlak stoji i čeka prolazak automobila. Dok nema rampe, ovo je možda bizarno, ali očito jedino rješenje.

Predsjednik podružnice Brodsko-posavske županije, Zoran Popović, potsjetio je da su Laburisti i prije pet mjeseci upozoravali na isti problem i do sada se nije ništa promijenilo. “Upozoravati ćemo javnost i odgovorne, dok nekome ne svane, kako se nikome ne bi ponovila tragedija na ovom prijelazu”, rekao je Zoran Popović.

Inga Aladrović, također članica Hrvatskih laburista i članica Udruge žena Malino istaknula je da će udruga rado sudjelovati u organiziranju pomoći za nabavku rampe, ako to sam HŽ nije u mogućnosti.

Laburisti su svoje obraćanje javnosti iskosristili i da općenito upozore na stanje u HŽ-u , smatraju da je posve neprimjereno podizati direktorske plaće plaće od 5- 37 %, dok nema novca za popravak rampe i dok se radnicima HŽ-a djele otkazi. Potsjećaju i da se 80-tih godina putovalo se iz Slavonskog Broda u Zagreb poslovnim vlakom za 1sat i 50 minuta, a danas najbrži vlak do Zagreba putuje 2sata i 30 minuta.

To pokazuje niz anomalija i stvarno stanje HŽ-a.

| Broj posjeta: 821 |

Želite li komentirati? Objava: "Pružni prijelaz kod Malina čeka nove žrtve"

Imate li komentar?