Privatizacija Petrokemije d.d. Kutina

Prenosimo pismo kutinskog ogranka Hrvatskih laburista poslano Davoru Žmegaču, gradonačelniku Kutine

Sa velikim razočarenjem i zabrinutošću smo primili informaciju koju je prenio dio medija, a o kojoj se već neko vrijeme govori na ulicama Kutine, da Vlada RH ima namjeru prodati Petrokemiju d.d. Kutina.

Imajući u vidu da svi u Kutini znaju i shvaćaju utjecaj Petrokemije za grad Kutinu, ali i cijelu Moslavinu, smatramo da shvaćate opravdanost našeg apela za spas i očuvanje Petrokemije, a na što nećemo moći utjecati ako ona promijeni vlasnika. Gotovo je nevjerojatno da bi iznos od oko 500 milijuna kuna mogao značiti neku veliku dobit za državni proračun, ali je sigurno da bi gubitak Petrokemije bio nenadoknadiv gubitak za sve zaposlene i njihove obitelji, za Kutinu i sve stanovnike Kutine i Moslavine, ali i za sve poljoprivrednike u Hrvatskoj. Varijanta koja je prezentirana u medijima, a po kojoj bi Petrokemija ostala bez proizvodnje, odnosno postala pakirnica umjetnog gnojiva, loše kvalitete, ruskog vlasnika, za ovaj kraj je na razini najstrašnijih ratnih razaranja.

Stoga, apeliramo na sve koji imaju bilo kakav utjecaj, bez obzira na stranačku stegu i pripadnost, da ga iskoriste za spas i očuvanjePetrokemije Kutina i spriječe njezinu prodaju.

Hrvatski laburisti – Stranka rada
Ogranak Kutina

| Broj posjeta: 1.628 |

1 komentar u "Privatizacija Petrokemije d.d. Kutina"

  1. Kao građanina RH veoma me žalosti činjenica da je ekonomija Hrvatske prepuštena u ruke čovjeka, koji da je samostalno sa svojom strankom izašao na izbore, ne bi niti sjedio u saboru.
    Još je žalosnije da se nastavlja prodaja hrvatskih tvornica koje pozitivno posluju.
    Molio bih ako netko zna jedan primjer gdje je novi strani vlasnik proširio pogone i proizvodnju i zaposlio nove radnike?!
    Hrvatski liberali trebaju odlučno stati uz radnike Petrokemije u obrani “naše” tvornice.

Imate li komentar?