Popovača – zbog neodržavanja 76.000 kn baćeno u vjetar!

U dosadašnjim razgovorima sa stanovnicima općine, laburisti su vrlo često kao najveći problem isticali neodržavanje zelenih površina. Kako bi našim mještanima pokušali otkriti zašto je to tako, pokušali smo malo „zagrebati“ ispod površine i saznati tko i što stoji iza više od 76 tisuća kuna bačenih u vjetar.

U ugovoru piše:

“Naručitelj će tijekom ugovorenog razdoblja prema svojim potrebama, mjesečnim planom i programom održavanja javnih, zelenih površina i groblja, sukcesivno ispostavljati pojedinačne narudžbe za izvršenje radova koji su predmet ugovora, a izvršitelj je dužan izvršavati obveze po nalogu naručitelja odmah, a najkasnije u roku od pet dana po narudžbi.“

U prevedenom značenju, svaki posao koji bi se trebao odraditi, bilo da je košnja neke od općinskih površina, sakupljanje i čišćenje otpadaka, metenje ulica, zalijevanje ili plijevljenje cvijeća, svaki dio tih poslova određuje kada će se odrediti osoba imenovana od strane općine, voditelj jedinstvenog upravnog odjela ili sam načelnik.

Dakle, za neodržavanje zelenih površina na prostoru naše drage nam općine nije kriv koncesionar, ma koji god on bio, nego sama općinska vlast. Da je neodržavanje zelenih površina problem zna i sam načelnik, pa je tako na jednoj od općinskih sjednica na aktualnom satu i sam to potvrdio odgovarajući na pitanje zastupnika:

„Ima pritužbi na stanje održavanja zelenih površina. Razlozi su financijske prirode. Ugovor sa koncesionarom je dobrano ispucan (ma što god to značilo) i sa smanjenim sredstvima pokušavamo održavati čišćenje koliko je moguće.“

Kad smo već kod problema financijske prirode, poštovani naš načelniče, Hrvatski laburisti-Stranka rada postavljaju sljedeće pitanje:

U ugovoru piše da se ugovor zaključuje na vremenski period od 3 godine, a pošto vi kažete da je „ugovor dobrano ispucan“, pitamo vas što će biti onda sa održavanjem zelenih površina sljedeće godine i hoće li biti ikakvog održavanja?

Kako naša akcija ne bi ostala samo na riječima, nebrigu općine potkrijepili smo i fotografijama, pa tako možete vidjeti oba kružna toka u Popovači, te cijele ograde tuja na mjesnim grobljima koje više ni poplave ne mogu spasiti.

Zeleni pojas uz pješačku stazu stajao je 36.000 kn, sadnja trave i sadnice na novom kružnom toku na križanju Sisačke i Kolodvorske ulice 40.000 kn, stari kružni tok u centru Popovače čak i više.

Mještani će iz svojih plača ponovo izdvojiti isti novac, a vjerojatno i više od toga za ponovno uređenje istih površina.

Mario Loth
Predsjednik ogranka Popovača

| Broj posjeta: 986 |

Želite li komentirati? Objava: "Popovača – zbog neodržavanja 76.000 kn baćeno u vjetar!"

Imate li komentar?