Pobjeda ljevice u Novoj Gradiški: koalicija SDP-a i Laburista osvojila 7 mandata i gradonačelnika

Na netom održanim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška koaliciji SDP-a i Laburista građani su dali najveći broj glasova, točnije 34,58 posto, što preračunato u mandate daje 7 od ukupno 17 mandata u vijeću. Koalicija predvođena HDZ-om osvojila je 28,80 posto tj. 5 mandata, lista grupe birača Željka Bigovića 21,89 posto odnosno 4 mandata dok je HDSSB s 9,11 posto dobio 1 mandat. Živi zid s 2,22 posto nije prešao izborni prag te neće imati svog predstavnika u vijeću.

U drugom krugu izbora za gradonačelnika i zamjenike, kandidat SDP-a i Laburista Vinko Grgić s 51,65 posto glasova osvaja gradonačelnički mandat. Kandidat HDZ-ove koalicije osvojio je 5,2 posto manje, tj. 46,45 posto glasova.

Laburiste će u Gradskom vijeću Grada Nova Gradiška predstavljati Vlatko Greiner, prvi čovjek Laburista Brodsko-posavske županije. Vlatko je u vijeće ušao s 6. mjesta na zajedničkoj listi SDP-a i Laburista.

Predstavnici pobjedničke koalicije zahvalili su svim glasačima koji su izašli na izbore i glasali za listu. Izjavili su kako vjeruju kako će uspješno surađivati i ostvariti pozitivne rezultate za Novu Gradišku. (IL)

| Broj posjeta: 271 |

Želite li komentirati? Objava: "Pobjeda ljevice u Novoj Gradiški: koalicija SDP-a i Laburista osvojila 7 mandata i gradonačelnika"

Imate li komentar?