Otvoreno pismo Hrvatskih laburista gradonačelniku Rijeke: Zaustavite prazna obećanja gospodine Obersnel

Hrvatski laburisti kažu dosta olako izrečenim obećanjima roditeljima djece neupisane u gradske vrtiće i pitaju da li je prioritet brod Galeb u koji je do sada uloženo oko 1.000.000 eura ili otvaranje novih vrtića!?

Jedni obećavaju, a drugi strpljivo čekaju. I tako godinama. Zaustavimo prazna politička obećanja i pozovimo na odgovornost one koji ih lakoćom serviraju građanima grada Rijeke!

Zadnjih tjedana svjedoci smo kako su se lažna predizborna obećanja o brizi za najmlađe građane našeg grada opet pokazala samo jeftinim političkim trikom. Naravno, govorimo o temi o kojoj se vrlo malo piše, o temi koju bi naši gradski oci najradije „gurnuli pod tepih”. Govorimo o temi koja se ponavlja iz godine u godinu, govorimo o riječkim dječjim vrtićima pod patronatom grada, gradskog vijeća i gradonačelnika gospodina Vojka Obersnela.

Poštovani gospodine Obersnel, proteklih godina taj ste problem rješavali obećanjima i davanjem lažnih nada građanima Rijeke o velikim projektima koje grad radi za svoje sugrađane. Čestitamo gospodine gradonačelniče na uspješno dovršenom projektu vrtića Srdoči, ali time niste riješili problem, nego ste samo malo uljepšali pravo stanje stvari. Tako ste nešto ranije u povijesti, ponosno u jeku predizborne kampanje, objavljivali kako će lokacija novoizgrađenog vrtića Pehlin biti na prekrasnoj poziciji sjeverno od OŠ Pehlin, na parceli od 5000 kvadrata, a sam objekat imat će 1400 kvadrta. U taj famozni objekat bilo bi smješteno 106 djece u pet odgojnih skupina, od čega dvije jasličke i tri vrtićke.U sastavu toga, do danas nepostojećeg objekta, trebala je biti i centralna kuhinja za distribuciju hrane u vrtiće Srdoči i Drenova. Da bi taj hvalevrijedan projekt uljepšali, objavili ste i fotografije budućeg vrtića kako bi trebao izgledati. Taj idejni projekt izgradila je projektna kuća Arhitektonski projektni zavod iz Zagreba, ishođena je lokacijska dozvola, teren je bio u potpunosti u vlasništvu grada Rijeke. Znala se i cijena, a to je 7.500.000 kuna iz gradskog proračuna.Tada ste čak znali i datum završetka radova, a to je 2012. godina.

Gospodo gradski oci znate li koji je danas datum?

U ime Hrvatskih laburista i svih onih kojima ste uputili obećanja podsjećamo vas da je 2012. godina i da su vaše riječi mrtvo slovo na papiru. Vrtić Pehlin nikada se nije počeo graditi te je jedno cijelo naselje ostalo na vrtiću koji je smješten u zgradi izgrađenoj 1894. godine sa samo dvije vrtićke skupine.

Po državnom zavodu za statistiku u Rijeci se godišnje rađa oko 1000 djece, a podsjećamo vas da je ove godine ostalo neupisano 173 djece, što je upitan broj jer su sustav bodovanja pri upisu i same liste neupisane djece izazvali puno gorčine kod građana grada Rijeke. Pravilnik o upisu djece u dječji vrtić donijelo je Gradsko vijeće u kojem vi gospodine gradonačelniče i vaša stranka imate veliku većinu.

Hrvatski laburisti staju u obranu prevarenih roditelja, samohranih majki i naše djece koja žive u gradu gdje za svakakve stvari ima dovoljno financijskih sredstava, osim za adekvatnu brigu za najmlađe. Jedino što ste Vi pružili toj djeci je devastacija privrede grada Rijeke pa se većina djece može kući igrati sa svojim NEZAPOSLENIM roditeljima.

I zato Vas, gospodo gradski oci, pozivamo na odgovornost radi lažnih obećanja. Pozivamo vas na odgovornost radi građana Rijeke čiji novac olako trošite na razne “projekte”, a zapostavljate stvarne potrebe građana i njihove djece.

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada Rijeka
Vedran Sabljak, povjerenik

Mediji o ovoj temi:
>> rijekadanas
>> Novi List, 03.08.2012.
>> RiTV

Izvor: http://pgz.laburisti.com/otvoreno-pismo-hrvatskih-laburista-gradonacelniku-rijeke-zaustavite-prazna-obecanja-gospodine-obersnel/

| Broj posjeta: 886 |

Želite li komentirati? Objava: "Otvoreno pismo Hrvatskih laburista gradonačelniku Rijeke: Zaustavite prazna obećanja gospodine Obersnel"

Imate li komentar?