Održana tribina "EU – ponos i predrasude"

Hrvatski laburisti-Stranka rada, ogranak Split, dana 16. siječnja organizirao je tribinu pod radnim naslovom EU – ponos i predrasude. Tribina je održana u prostorijama EU pokreta Split, a u suradnji sa MVEP RH i EU pokretom Split.

Tribina je organizirana u povodu predstojećeg referenduma, 22. siječnja, u vrlo demokratskom tonu bez političkih boja, sa željom da se građani bar djelomično informiraju što donosi članstvo u EU, koji su najčešći mitovi i predrasude o Europskoj uniji i odgovori na njih, te utjecaju na životni standard građana/ki Hrvatske ulaskom u EU.

Prezenteri na tribini su bili ugledni i vrlo kompetentni gosti: Zvonimir Frka – Petešić, ravnatelj Uprave za potporu procesa pristupanja RH EU u MVEP RH, Branko Vukšić, potpredsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada i saborski zastupnik, Goran Kotur, novinar Slobodne Dalmacije, prof.dr. Goran Dodig, te Nela Sisarić, teatrologinja. Događanju je sudjelovao veliki broj građana što je i kod samih organizatora potvrdilo teoriju da Split žeđa za ovakvim oblicima komunikacije, na civiliziranoj razni, poštujući različitost mišljenja. Predsjednik ogranka, Boris Strujić pozdravio je sve prisutne, zahvalio se posebno gostima iz Zagreba, te u uvodnoj riječi najavio buduće aktivnosti. Gospodinu Petešiću je, u znak zahvalnosti, poklonio Statut grada Splita.

Diskusije su bile jako konstruktivne, pitanja vrlo konkrena i zahtjevna, a neformalno druženje se nastavilo još dugo nakon što je tribna završena. Kompletnu tribinu pratili su HTV, HRT, Radio Dalmacija, Slobodna Dalmacija i Dalmacijanews.

Split, pa i cijela Dalmacija, dugo su na marginama događanja, civilizacijski dikreditirani, te učahureni u letargiju koja već graniči sa beznađem. Hrvatski laburisti – ogranak Split su ovom tribinom pokazali da za svoj primarni cilj imaju vratiti samopoštovanje i povjerenje građana u same sebe, te će sve svoje buduće aktivnosti provoditi upravo imajući na umu taj cilj.

Demokracija nam je donijela slobodu govora i djelovanja, a sloboda nije ništa drugo nego odgovornost, odgovornost prema sebi i lokalnoj zajednici u kojoj živimo i djelujemo.

Ogranak Split nastavlja dalje u tom smjeru. (Selma Katunarić)

| Broj posjeta: 1.393 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana tribina "EU – ponos i predrasude""

Imate li komentar?