Održana radionica za područje Dalmacije

U subotu, 26. svibnja laburisti cijele Dalmacije pokazali su opet da misle ozbiljno i odgovorno, i da im nadolazeći lokalni izbori 2013. godine predstavljaju izazov i imperativ. A da bi se u tom naumu uspjelo nužno je uz osobne afinitete i osobni integritet posjedovati znanje, vještine i usavršavane sposobnosti. To se dobiva stručnom i kontinuiranom edukacijom koje je nama, dalmatinskim laburistima, središnjica stranke omogućila u formi cjelodnevne radionice koja je održana u gradskom kotaru Spinut u Splitu.

Prisustvovali su predstavnici stranke (nas 40-ak) iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije uz dvoje dinamičnih, pouzdanih i profesionalnih predavača: Ksenije Oletić, stručne suradnice za medije i Drage Perića, voditelja radionice. Naravno, iskoristili smo vrijeme pauza za bolje međusobno upoznavanje i razmjenu ideja od Dubrovnika do Zadra.

Tema radionice je bila „Jedinice lokalne i regionalne samouprave“.

Nakon osobnog predstavljanja u dijadnoj formi (rad u paru – jedan partner je predstavljao drugoga), upoznavanja sa svim terminima, stručnim pojmovima i temama, te „analize proračuna“ (ovaj put splitskoga – dobar razlog za glavobolju, hehe), uz mnogobrojna pitanja, nedoumice i poneku opravdanu dilemu, na red su došli i sami učesnici. Uspješno su odrađene timske pressice pred auditorijumom „novopečenih novinara“, tj. samih učesnika koji su izmjenjivali uloge. Budne oči naših mentora ništa nisu propustile, ali ni njihova pitanja nisu bila površna – stalno su pogađali „u sridu“.

Nije nedostajalo aktualnih tema, duhovitih komentara, lucidnih i ozbiljnih pitanja, ali i isto takvih odgovora. Naravno, svi smo upućeni i u dodatno detaljnije internet istraživanje jer su web stranice pravovaljana službena sredstva priopćavanja koje nam osiguravaju i čine dostupnima potrebne informacije, dokumente i zakonske propise. Sve će opet biti detaljno proguglano i analitički prodiskutirano u matičnim ograncima! 😉

Dragi i Kseniji zahvaljujemo na sadržajnoj i interesantnoj edukativnoj radionici i prezentiranoj profesionalnoj kvaliteti.

Sve skupa – palac gore i dođite nam opet!

— Teo Kovačević

| Broj posjeta: 738 |

Želite li komentirati? Objava: "Održana radionica za područje Dalmacije"

Imate li komentar?