Obilazak Splitsko-dalmatinske podružnice, dan drugi – galebovi u daljini, more i ja u blizini

Nakon radne subote i plodonosnih druženja s članovima i građanima u Trogiru, Kaštel Sućurcu, Solinu i Omišu, nedjelja je bila rezervirana za splićanke i splićane kojima su laburisti pripremili niz zanimljivih aktivnosti. U dvorani hotela koji nosi ime zaštitnika grada Svetog Duje (Dujam) u prijepodnevnim je satima održano druženje s članovima u sklopu kojeg je novinarima prezentirana akcija „Zahtjevnica“.

Tom je prilikom Lesar napomenuo kako su sva tri razloga navedena u Zahtjevnici višegodišnja svakodnevna tema društveno-političkog života u državi, no kako do pojave laburista nitko nije poduzimao ništa konkretno kako bi opterećene i opljačkane radnike i građane doista i zaštitio. Zanimljivo je, istaknuo je, kako se stvorila mreža zločestih dionika koji su od problema s deviznom klauzulom, ovrhama i drugim mirovinskim stupom stvorili mit, a itekako ozbiljne probleme praktično proglasili nevidljivima. No, laburisti neće samo tako gledati kako vladajući siju nepravdu prema onima koji žive od svoga rada.


Druženje s članovima i medijsko predstavljanje “Zahtjevnice” u hotelu Dujam

U doba kada je južno Sunce već dobrano zapeklo kamen na rivi, vrijedne su članice i članovi splitskog ogranka Hrvatskih laburista, potpomognuti članovima iz ostalih ogranaka i podružnice, na štandu prikupljali vrijedne potpise građana, potpise koji će zasigurnodati dodatnu težinu kod predaje prijedloga za promjenom zakona koji bi trebao zaštititi opljačkane i prevarene građane. Jakoj vrućini te sjećanju na jučerašnji sramotni dan na rivi unatoč, prikupljeno je više od stotinu potpisa, ali ono najvažnije događalo se „iza štanda“. Naime, u razgovoru s građanima dobili smo vrijedne informacije koje će pomoći laburistima da doista postanu dobar servis građanima. Ljudi traže promjenu, no još uvijek teške muke vjeruju da postoji stranka koja igra pošteno.


Potpisi na splitskoj rivi

Teško je pobrojati sve podaktivnosti za vrijeme trajanja prikupljanja potpisa, no možda najzanimljivija je potpora Dragutina Lesara volonterima Hrvatskog crvenog križa koji su u isto vrijeme na rivi imali pokaznu akciju spašavanja ljudskih života.

Interes za akcijom pokazali su i predstavnici sedme sile, te je nekoliko medijskih ekipa popratilo laburističku akciju. Na kraju je Lesar gostovao u političkoj emisiji na KL Eurodom radijskoj postaji gdje je ponovio razloge pokretanja akcije „Zahtjevnica“, ali i odgovorio na druga pitanja iz domene aktualnog društveno-političkog života, poput onog oko mogućeg skorašnjeg povratka doktora Ive u Hrvatsku, na što je Lesar vrlo oprezno odgvorio „vrati se Ivo, konačno, skuhala ti je pašta šutu!“. Emisiju ćete uskoro moći preslušati na našim stranicama.

Već tradicionalno, predsjednik Lesar je podijelio i tkzv. laburističku lentu koja simbolizira nagradu za dobar rad i trud iskazan u stranci. Dobitnici laburističke lente bili su svi predsjednici ogranaka Splitsko-dalmatinske podružnice, što samo pokazuje koliko se truda i znoja uložilo u podizanje laburističke ideje u dalmaciji.


Laburistička lenta (ostatak ekipe je već trčao na rivu pa ih nismo uhvatili u ovu fotografiju)

Kako svemu lijepom dođe kraj, tako je na žalost i ovom posjetu bila suđena ista sudbina. S prekrasnim smo se ‘judima rastali na rivi, a kako se uspomene na prekrasno druženje u subotu još nisu ni slegle, to je bilo pomalo i teško. No ono što je razveselilo su ponovni susreti kojih će zasigurno biti još, jer laburisti su ovdje, i sada je postalo jasno da njihovom pojavom u Hrvatskoj više ništa neće biti kao prije. Pozdravljajući našeg Antu koji nas je sa svim ostalim članovima i članicama dobrano zadužio, mašemo južnom suncu kojeg našim dalmatincima želimo što više ovog ljeta (uz povremena kišna osvježenja), te s osmijehom na licu odlazimo put Zagreba, grada kojeg su sramotili mnogi, ali ne i Hrvatski laburisti.

Hvala vam dragi naši, nemojte nikada prestati biti tako jednostavni i motivirajući. (A)

>> fotoalbum

Izvještaj prvog dana posjete: https://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=608

| Broj posjeta: 1.664 |

1 komentar u "Obilazak Splitsko-dalmatinske podružnice, dan drugi – galebovi u daljini, more i ja u blizini"

  1. Lijep pozdrav iz Osijeka svima “vama tamo južno”, čestitke na izvrsnoj organizaciji i zanimljivom druženju koje nam svima može biti za primjer !

    Bruno Zorić

Imate li komentar?