Ližnjanski laburisti za niži komunalni doprinos

Ovih dana mještani općine Ližnjan na svoje kućne adrese dobivaju rješenja o komunalnom doprinosu koji plaćaju 104 kune po metru kubnom građevine za prvu zonu, odnosno 75 kuna ako su u drugoj zoni. Stoga su danas Mario Radešić i Marčelo Miletić iz ližnjanskog ogranka stranke Hrvatskih laburista na konferenciji za novinare upozorili na ova velika davanja, dodavši da se po dobivanju rješenja o komunalnom doprinosu 30 posto ukupnog iznosa mora platiti odmah, a ostatak na 12 rata.

– Smatramo ovo napadom na ionako lošu ekonomsku situaciju mještana, pogotovo onih koji su po novoj preporuci požurili legalizirati svoje nezakonito izgrađene ili dograđene objekte, većinom da bi zbrinuli svoju porodicu. U zadnje se vrijeme svakodnevno u dnevnom tisku pojavljuju vijesti o smanjenju ili potpunom ukidanju komunalnog doprinosa u drugim općinama, samo se u općini Ližnjan ništa ne mijenja. U predizbornoj smo se kampanji zalagali za značajno smanjenje komunalnog doprinosa i mogućnost otplate na 60 rata, jer opravdano dijelimo nezadovoljstvo naših mještana o zadržavanju dosadašnjeg modela plaćanja ovih davanja. Da stvar bude još gora, to isto su obećavali i sadašnji vladajući koji su svakodnevno po selima megafonom isticali da će smanjiti komunalni doprinos, što je zasigurno znatno utjecalo na dobivanje povjerenja glasača, istaknuo je Radešić.

Dodao je da su po uspostavi nove vlasti u Općini Ližnjan održane dvije sjednice vijeća, a da na niti jednom na dnevnom redu nije bila tema o komunalnom doprinosu. Stoga će Hrvatski Laburisti, poručio je, inzistirati na uvođenju boljih cijena i uvjeta plaćanja komunalnog doprinosa kroz rad u Odboru za prostorno uređenje i zaštitu okoliša u kojem je i Marčelo Miletić. Za ližnjanske bi Laburiste prihvatljiv iznos bio 15 kuna po metru kubnom te rok otplate do 60 mjeseci, kao i potpuno ukidanje komunalnog doprinosa za objekte koji služe isključivo u poljoprivredne svrhe. (P. SOFTIĆ)

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/liznjanski-laburisti-za-nizi-komunalni-doprinos-415694

| Broj posjeta: 594 |

Želite li komentirati? Objava: "Ližnjanski laburisti za niži komunalni doprinos"

Imate li komentar?