Laburisti splitskoj bolnici donirali toalet papir i ginekološke rukavice

SPLIT, 5. veljače 2014. (Hina) – Oko 200 ginekoloških rukavica i nekoliko paketa toalet papira splitski su Laburisti danas predali u Upravu Kliničkog bolničkog centra Split želeći na taj način skrenuti pozornost javnosti na neizvjesnu budućnost zdravstva i sve teže stanje u hrvatskim bolnicama, ali i izraziti zabrinutost za pacijente.

“Ponukani stanjem u našim bolnicama, Hrvatski laburisti Splitsko-dalmatinske županije i ogranka Split osmislili su akciju koju smo nazvali ‘Mala pomoć’ jer smo potrošili svega nekoliko stotina kuna. Time želimo skrenuti pažnju javnosti na to da u našim bolnicama nema svih potrebnih materijala, pa tako ni najosnovnijih”, rekla je Mira Morović, predsjednica Laburista Splitsko-dalmatinske županije.

Morović i još desetak članova Laburista novinarima su rekli da su akciju izveli ponukani odlukom Vlade o reformi zdravstva u kojoj se spajaju neke bolnice i odjeli unutar bolnica. Rečeno je da te odluke neće donijeti drugih promjena osim ušteda, ali Laburisti sumnjaju u to.

“Navodno će umjesto pacijenata specijalisti više putovati, a građani možda manje, kako bi došli do iste usluge. Sve je to, navodno, za dobrobit naših pacijenat”, rekla je Morović.

Navodno su potrebne uštede od 4 milijarde kuna na godišnjoj razini i to baš u zdravstvu, no nejasno je kako će se ostvariti uštede ako istovremeno ravnatelj HZZO-a tvrdi da je u bolničkim sustavima financiranje na istoj razini kao i lani, dodala je Morović.

(Hina)

| Broj posjeta: 874 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti splitskoj bolnici donirali toalet papir i ginekološke rukavice"

Imate li komentar?