Laburisti SMŽ za nastavak projekta gradnje središnjeg paviljona u sisačkoj bolnici

Obraćamo se javnosti u želji da spriječimo daljnje nazadovanje naše županije

Nakon uništavanja gospodarstva kako Siska tako i Sisačko-moslavačke županije nastavlja se trend nazadovanja direktnim ugrožavanjem standarda građana, ovog puta po pitanju zdravlja.

Nakon odluke ministra zdravlja Daria Nakića o povlačenju suglasnosti i sudjelovanja države u projektu gradnje središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak, izražavamo sumnju da se time praktično odustaje od gradnje prijeko potrebnog i za našu županiju financijski vrlo povoljno riješenog središnjeg bolničkog paviljona.

Pitamo se je li ovo vrlo jasan signal da je Vlada odlučila u konačnici ukinuti regionalnu bolnicu koja skrbi o zdravlju stanovništvu cijele jedne županije. Vjerujemo kako je povlačenje države iz projekta gradnje samo jedan korak u tom smjeru.

Treba učiniti sve da se ova nepravedna i teško objašnjiva odluka promijeni. Stoga apeliramo prije svega na župana Ivu Žinića da se poštuju raniji dogovori i nastavi renoviranje bolnice. Župana Žinića smatramo direktno odgovornim za nastalo stanje, u čemu je sudjelovao prije svega svojim nečinjenjem kojemu su kadroviranje, smjene i postavljanje podobnih po institucijama glavna preokupacija.

Laburisti Sisačko-moslavačke županije podržati će svaku inicijativu u smjeru realizacije ovog izuzetno važnog projekta i ukidanju odluke ministra zdravlja!

Povjerenica Laburista za Sisačko-moslavačku županiju
Aida Fuka

| Broj posjeta: 398 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti SMŽ za nastavak projekta gradnje središnjeg paviljona u sisačkoj bolnici"

Imate li komentar?