Laburisti PGŽ-a donirali beskućnike

Donacija prihvatilištu za beskućnike

Laburisti Primorsko-goranske županije donirali su prihvatilištu za beskućnike Ruže svetog Franje na Kozali, nadstrešnicu koja omogućuje korisnicima prihvatilišta boravak na otvorenom prostoru i za vrijeme lošeg vremena, što do sada nisu mogli.

Važan dio socijalne politike koju Laburisti zastupaju putem svojih vijećnika u Gradu Rijeci i PGŽ-u usmjeren je ka podizanju kvalitete života beskućnika. Protekle dvije godine ukazivali smo na ključne probleme beskućnika kako bismo potaknuli njihovo rješavanje. Veseli nas činjenica što su stvari danas u određenom pogledu mnogo bolje nego što su bile prije dvije godine.

Ovom simboličnom gestom htjeli smo ukazati na primjer dobre prakse za koji se nadamo da će ga slijediti mnogi. Ako udružimo snage, malim koracima za nas kao pojedince, možemo učiniti velike stvari za skupinu ljudi koja se trenutno nalazi na margini društva. Ususret mjesecu koji potiče na okupljanje obitelji i bližnjih, sjetimo se, kao lokalna zajednica, onih koje je društvo zaboravilo.

Donaciju je uručio predsjednik podružnice David Bregovac koji je istaknuo da je cilj političkih stranaka boriti se za pravednije društvo, kako kroz institucije i tijela u kojima djeluju, tako i neposrednim društvenim djelovanjem i angažmanom. Naglasio je da ovo nije prva akcija takve vrste na koju se odazivaju Laburisti, ali zasigurno niti posljednja.

„Iskreno i od srca zahvaljujemo Laburistima na donaciji i drago nam je vidjeti kada političke stranke nisu zaokupljene same sobom, nego provode u djelo i ono za što se zalažu, a to je bolje i pravednije društvo, što je ujedno i naše poslanje, iako moram naglasiti da smo mi kao franjevci apolitični. Primjećuju i imaju sluha i za ljude koji se nalaze na margini društva, a tamo su najčešće dospjeli spletom životnih okolnosti. Zahvaljujemo i na dosadasnjem angažmanu oko našeg Prihvatilišta, a posebno na njihovom sudjelovanju u akciji povodom obilježavanja Svjetskog dana beskućnika kada su skupa s našim korisnicima, uređivali park koji se nalazi na Kozali povodom akcije „Beskućnici svome gradu“. Nakon akcije priredili su domjenak i darovali naše korisnike te uz razgovor i pjesmu uljepšali njihov dan, što govori u prilog tome da se naših korisnika ne sjete samo jednom godišnje, za Božićne blagdane, kao što je to uobičajeno u društvu“ istaknula je Angela Lovrić, voditeljica prihvatilišta.

| Broj posjeta: 283 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti PGŽ-a donirali beskućnike"

Imate li komentar?