Laburisti Ližnjana: Predlažemo vijećnike volontere – novi proračun nećemo podržati

Marčelo Miletić – Općina na čelu s načelnicom uz svesrdnu potporu pojedinih vijećnika od kojih neki paralelno dobivaju značajna sredstva preko svojih udruga (neki i do 130 tisuća kuna) ili za obnašanje raznih ”funkcija’ ‘i tako evidentno Općinu i dalje vode u sasvim krivom smjeru.

Zalažemo se transparentan rad općinskog Vijeća i izmjenu Statuta Opčine na način:

– da se svim vijećnicima ukinu naknade i da tu funkciju počnu obnašati volonterski. Tako se više ne bi u zrak dizale “zahvalne” ruke pojedinih vijećnika koji makinalno podržavaju svaki prijedlog vlasti samo zato jer ih ta ista Općina financira. Smatramo da svi vijećnici trebaju biti volonteri jer jedino tako ničime ne bi bili uvjetovani.

– da i funkcija donačelnika bude volonterska. Aktualni donačelnik ima primanja od gotovo 10 tisuća kuna, a nema nikakvih obaveza ni ovlasti , več sve potpisuje i odgovara načelnica/nik, pa smatramo da bi taj novac koji se izdvaja za njegovu plaću, trebalo preusmjeriti za zapošljavanje stručne osobe koje bi radila na realizaciji općinskih projekata. Podsjećamo da Općina dandanas nije kandidirala, a kamoli izradila dokumentaciju za niti jedan projekt koji bi se mogao sufinancirati iz europskih i drugih fondova.

Nela Pauro – Moramo upozoriti i na mobbing općinskog vodstva prema zaposlenicima, o čemu je upoznat i nadležan Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika. Osim što vodstvo općine potpuno ignorira i ne komunicira sa svojim djelatnicima, do njih teškom mukom dolaze i sami mještani. Tako načelnica ne odgovara na upućene joj e-mail-ove , ne pojavljuje se na dogovorenom sastanku s mještanima a koje je prethodno sama zakazala.

Mario Radešić – Predlažemo da se što prije aktiviraju i stave u funkciju resursi općine, konkretno ”Fabrika” na Punticama , bivši objekti ”Agroprodukta” i mnogi drugi . Od sredstva ostvarenih od najma, punio bi se i proračun. Nažalost još uvjek se ne može staviti u funkciju ”poslovne zone” jer do danas nije izrađena prostorna dokumenbtacija.

Dok se istovremeno prihodovna strana proračuna za 2015 planira na neopravdanom zaduživanju, u prijedlogu proračuna predlaže se utrošiti milijun kuna za gradnju parkirališta kod zgrade Općine, za što smatramo da u ovom trenutku ne može biti prioritet. Tu je i planirana gradnja dječjeg vrtića za što je u proračunu predviđeno zaduživanje od 7 milijuna kuna. uz sve dodatne bankovne troškove. Tom nerealno skupom investicijom ne povečava se značajno dosadašnji kapacitet smiještaja, niti bi se riješilo pitanje smještaja djece iz okolnih naselja , niti bi se smanjilo sufinanciranje drugim općinama i gradovima za smještaj djece iz naše općine , naj apsurdnije od svega je tvrdnja vladajučih da če se ova investicija retrogradno financirati iz sredstava EU. Dakle mi podržavamo gradnju vrtiča , ali ne po ovako nepovoljnim uvjetima i kratkoročnim riješenjima..

Renato Kokot – Upitno je i zašto su stali radovi na sabirnici Ližnjan, moguće zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa !?, dok istovremeno izvode i financiraju radovi na djelu županijske ceste (na ulaz u Ližnjan) a da Općina za to nije zatražila sredstva Županijske uprave za ceste , iako je poznato da je Županijska uprava za ceste već prije najavila da za sada nema u planu financirati istu , Ovakvi nerealni projekti i potezi Općine zadužiti će 50 posto našeg proračuna i stoga smo mi kao Laburisti zauzeli stajalište da ovakav proračun nećemo podržati!

Izvor: http://www.gradpula.com/vijesti-iz-pule-i-istre/laburisti-liznjana-predlazemo-vijecnike-volontere-novi-proracun-necemo-podrzati/

| Broj posjeta: 371 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti Ližnjana: Predlažemo vijećnike volontere – novi proračun nećemo podržati"

Imate li komentar?