Krenula "Knjiga žalbe" u Karlovcu

Karlovački laburisti danas su započeli s akcijom „Knjiga žalbe“ koju stranka provodi na razini cijele Hrvatske. U Karlovcu će akcija trajati 14 dana te će građani na Trgu Josipa Broza (ispred Kauflanda), svakog dana osim nedjelje od 9.30 do 12.30 sati, moći upisati svoje primjedbe, prijedloge i pritužbe koje će Laburisti proslijediti gradonačelniku Damiru Jeliću, izjavila je predsjednica podružnice Hrvatskih laburista – Stranke rada Karlovačke županije, Snježana Kirinić.

– Knjiga žalbe ima svrhu ukazivanja na probleme koji muče građane te poboljšanje učinkovitosti lokalne vlasti. Želimo promijeniti dosadašnji način ponašanja lokalne vlasti, s obzirom na to da do sada građane nitko nije ništa pitao o tome što oni trebaju i žele, osim svake četiri godine u vrijeme predizborne kampanje kada su tražili njihov glas. Došlo je vrijeme da se i građane pita što oni misle.

Takvu vrstu ponašanja Laburisti smatraju bezobrazlukom, jer u više od 20 godina ova vlast nije shvatila da su upravo građani njihovi poslodavci, rekla je Kirinić.

– Mi Hrvatski laburisti želimo biti servis našim građanima, jer oni zaslužuju da se njih pita što žele, što trebaju i što ih smeta jer na to imaju pravo. I ovim putem pozivam građane da dođu izraziti svoje mišljenje, da dođu reći što ih muči i izlože svoje primjedbe Gradu i gradonačelniku, kako bi lakše funkcionirala lokalna samouprava i kako bismo prilagodili svoj rad i program ubuduće.

Vezano za upite koje su Laburisti odavno proslijedili Gradu, a među kojima su i ona vezana za Hrvatski radio Karlovac, Kirinić je najavila:

– Upravo su me jutros obavijestili iz Ureda gradonačelnika da su svi odgovori spremni i ja ću nakon što završimo ovu akciju otići po to, da vidimo što su oni odgovorili, ali vjerujem da ćemo imati idući tjedan i press konferenciju s tom temom.

Izvor: http://www.hrk.hr/clanak.asp?VijestiId=7528

| Broj posjeta: 855 |

Želite li komentirati? Objava: "Krenula "Knjiga žalbe" u Karlovcu"

Imate li komentar?