Koprivnički Laburisti predlažu uređenje vrtića u Miklinovcu te pokreću peticiju za 50% smanjenje komunalnog doprinosa (video)

Koprivnički laburisti pozvali su novinare u Miklinovec ispred tamošnjeg društvenog doma kako bi ukazali da je riječ o objektu kojega su gradili sami Miklinovčani, a nakon što je u njemu djelovala propala tvrtka Talus, objekt je ostao devastiran. Uz javno upućeno pitanje tko će i kojim novcem platiti ponovo uređenje objekta, laburistički vijećnik Siniša Bosanac predlaže:

„Naš prijedlog je, obzirom da su problemi s kapacitetima dječjih vrtića u gradu Koprivnici, građani Miklinovca bi sigurno rado prepustili dom da se uredi u svrhu dječjeg vrtića. Sigurno da Miklinovčani imaju svoju djecu i da bi vrlo rado svoju djecu vodili u dječji vrtić koji im je blizu.“

Laburisti su ujedno najavili da organiziraju peticiju za 50-postotno smanjenje komunalnog doprinosa u Koprivnici. Osim što će tako građanima olakšati legalizaciju, dugoročno će utjecati na razvoj građevinske industrije koja je zbog visokog komunalnog doprinosa u gradu zamrla. Tvrdi to laburist Darko Tetec te navodi konkretne brojke:

„Za prvu zonu ćemo tražiti da bude komunalni doprinos 34 kn, za drugu zonu 18 kn, za treću zonu 12 kn i za četvrtu zonu 7 kuna. Za neke posebne skupine građana, znači za osobe s invaliditetom ili s djecom s posebnim potrebama i za obitelji s više od četvero djece još pripremamo jedan posebni paket smanjenja ili potpunog ukidanja komunalnog doprinosa.“

Potpisivanje peticije počinje od ponedjeljka ujutro ispred koprivničke tržnice, trajat će do 15. srpnja, a dobiju li potporu građana, Tetec vjeruje da će ovu inicijativu podržati i ostali gradski vijećnici.

Izvor: http://www.radio-drava.hr/drava/novosti.asp?nid=6234

| Broj posjeta: 563 |

Želite li komentirati? Objava: "Koprivnički Laburisti predlažu uređenje vrtića u Miklinovcu te pokreću peticiju za 50% smanjenje komunalnog doprinosa (video)"

Imate li komentar?