KOPRIVNICA Ne pristajemo na ultimatume

Vladajuća koalicija u gradu Koprivnici ne želi da Hrvatski laburisti – Stranka rada sudjeluje u radu gradskih Odbora, obzirom na ultimatum koji nam je postavljen, a na koji ni jedna ozbiljna Stranka ne može i nesmije pristati pa nećemo ni mi.

Naime, vladajuća koalicija ne želi ispoštovati međustranački dogovor koji je postignut na sastanku 16. srpnja 2013, kada su se sve političke opcije dogovorile o sastavima svih Odbora pri ćemu se poštovao dogovor koji je postignut još u lipnju.

Nije nam poznato što se promjenilo i događalo nakon navedenog sastanka i postignutog dogovora, ali jučer (17. srpnja) na sjednici Odbora za izbor i imenovanja, koji je trebao formalno potvrditi navedeni dogovor, dolazi do promjene stava vladajuće koalicije i ne prihvaćaju predsjednika Odbora za izjednačavanje mogućnosti i socijalnu integraciju, kojeg prema dogovoru daju laburisti Koprivnice.

Koprivnički laburisti dosljedno i principijelno traže da se dogovoreno poštuje te najavljuju da u protivnom neće participirati u radu odbora gradskog vijeća. Nakon prekida sastanka gradonačelnica Koprivnice saziva novi sastanak međustranačke koordinacije sazvan za danas, (18. srpnja) te inzistira na promjeni dogovorene odluke. Ovakva neprincipijelnost i odnošenje prema međustranačkim dogovorima je vrlo zabrinjavajuće, jer stavlja sumnju na sve buduće međustranačke dogovore. Još je opasnije kada jedna politička opcija osporava izbor i odluku drugoj, na temelju svog „mišljenja“, jer time direktno zadire u autonomnost te stranke što smatramo nekorektnim i nedopustivim.

Laburisti ni pod kojim uvjetima ne pristaju na takve ultimatume te je danas došlo do prekida sjednice koordinacije bez donošenja zaključka. Laburisti Koprivnice i dalje ostaju kod svog stajališta dosljedno i principijelno da se postignut dogovor iz lipnja koji je potvrđen na sastanku u utorak 16. srpnja ispoštuje te da će u suprotnom laburisti izaći iz svih odbora gradskog vijeća.

Tajnik ogranka
Darko Tetec

| Broj posjeta: 666 |

Želite li komentirati? Objava: "KOPRIVNICA Ne pristajemo na ultimatume"

Imate li komentar?